Scroll Top

Στην Διμυλιά ο Βάιος Καλοπήτας

kalopitas

Με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Διμυλιάς συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Βάιος Καλοπήτας, ο οποίος είχε μια παραγωγική συζήτηση για τις προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Νέα Εποχή και τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα τοπικά συμβούλια των Δήμων.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας βασικός παράγοντας για τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Στη νέα εποχή, η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, όπως η ψηφιακή μετάβαση, η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η πανδημία και η ανισότητα. Η Ρόδος έχει ανάγκη μεγάλες τομές στο κυκλοφοριακό, τον τουρισμό  την Παιδεία και τον Πολιτισμό, τη Διοίκηση του Δήμου και τον Αθλητισμό. Το πρόγραμμά μας εκπονείται από Ροδίτες, με Ροδίτες, για τους Ροδίτες. Γιατί η Ρόδος είμαστε όλοι εμείς. Η τοπική αυτοδιοίκηση στη νέα εποχή είναι μία ευθύνη, αλλά και μία ευκαιρία, για να δημιουργήσουμε μία πιο δημοκρατική, βιώσιμη και αλληλέγγυα Ρόδο.  Ας συνεργαστούμε για να το επιτύχουμε» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» κ. Βάιος Καλοπήτας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Νίκο Σαρούκο και τα μέλη Φώτη Σαββάκη, Μιχάλη Χατζηβασιλείου παρουσία του αντιδημάρχου Σάββα Χριστοδούλου και του δημοτικού συμβούλου Αγαπητού Πάλλα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η γραμματέας της Δημοτικής Κοινότητας Μαρία Μπαλλή και η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγιώτα Καλιβούρη Σκούρου.

Ο κ. Καλοπήτας ενημερώθηκε για όλα τα ανοικτά θέματα της περιοχής επισημαίνοντας ότι  «για να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις και να αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες, η τοπική αυτοδιοίκηση στη Ρόδο χρειάζεται να βελτιώσει τη διάλογό της με τους πολίτες ενδυναμώνοντας τον ρόλο των τοπικών συμβουλίων και να καινοτομήσει τις υπηρεσίες και τις πολιτικές της. Κι αυτό ακριβώς πρεσβεύουμε όλοι εμείς που απαρτίζουμε τη δημοτική κίνηση “Μαζί Για τη Ρόδο”. Τη Ρόδο της Νέας Εποχής, της Αξιοκρατίας, της Ισονομίας, της Ισοπολιτείας, των Εργων Υποδομής, της Ανοιχτής Διοίκησης, του Ανοιχτού Δήμου, του Διαλόγου».

0Shares