Scroll Top

Ύβρεις και προσβολές στο δημόσιο βίο της Ρόδου!

prosvalo++

Ένα δείγμα των ημερών, το οποίο διευρύνεται καθημερινά και προκαλεί ανησυχία στον χώρο των αυτοδιοικητικών αλλά και των εκλεγμένων στον τόπο μας, είναι οι τοποθετήσεις προσώπων στην δημόσια ζωή οι οποίες στερούνται ουσίας, αλλά ταυτόχρονα ξεχειλίζουν από ύβρεις και προσβολές. Η χρήση ύβρεων έχει υποκαταστήσει τον δημόσιο λόγο και τα επιχειρήματα.
Παρακολουθήσαμε στον τοπικό τύπο τον διάλογο ενός αιρετού και μιας γενικής γραμματέας, ο ένας να προσκομίζει ένα έγγραφο και η άλλη να απαντά με ειρωνεία, αλαζονεία, υπονοούμενα και προσβολές. Εμείς ως απλοί πολίτες ζητάμε απαντήσεις επί της ουσίας. Όχι δηλώσεις εντυπωσιασμού, όχι άλλη υποβάθμιση του δημοσίου διαλόγου.
Η τέως γενική γραμματέας του δήμου γνωστή για το ύφος και την αγένεια της σε όλους, εργαζόμενους στον δήμο και αιρετούς, υιοθετεί την πρακτική της νέας δημοτικής αρχής, όπου εκφράσεις του τύπου «βγάλτε τον σκασμό» τείνουν να καθιερωθούν και σε δημόσιες τοποθετήσεις αμαυρώνοντας και υποβαθμίζοντας καθημερινά την πολιτική ζωή του τόπου μας.
Ο πολιτικός πολιτισμός είναι είδος προς εξαφάνιση και η καθιέρωση πρακτικών καφενείου και πεζοδρομίου τείνουν να υποκαταστήσουν το ήθος και την αστική ευγένεια.

0Shares