Scroll Top

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο o Γιώργος Πατσάης από την Ρόδο

patsais

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Πατσάη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Ο κ. Πατσάης, οδοντίατρος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (και τ. Αντιδήμαρχος) Προγραμματισμού και Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Με το Γιώργο Χατζημάρκο έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Θαυμάζω την ετοιμότητα και την εξυπνάδα του, τον προγραμματισμό και την επιμονή του και εκπλήσσομαι καθημερινά από τον τρόπο δράσης του. Προσωπικά, τον θεωρώ έναν από τους πιο πετυχημένους πολιτικούς αυτού του τόπου και πιστεύω ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει σε κάθε γωνιά του Νοτίου Αιγαίου. Με αυτό το σκεπτικό, δέχτηκα με χαρά την πρόταση του, που με τιμά ως άνθρωπο και ως πολίτη. Δεσμεύομαι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του.»

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Πατσάης είναι οδοντίατρος στον Αρχάγγελο και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προγραμματισμού και Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου, ενώ στην ίδια θητεία έχει υπηρετήσει και ως Αντιδήμαρχος.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο  της Ρόδου. Σπούδασε στην Ιταλία, στο τμήμα Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Ρώμης και εργάστηκε επί σειρά ετών στην Ιταλία, στην κλινική Policlinico Tor Vergata της Ρώμης, στην Αγγλία, στην κλινική Birmingham Denta lClinic και στη Γαλλία, στο Dental Clinic Center του Μόντε Κάρλο, όπου και εξειδικεύεται στην αισθητική προσθετική. Μιλά αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά.

Το 2010 επιστρέφει στη γενέτειρα του- από μεγάλη αγάπη για τον τόπο του- και εξασκεί το επάγγελμα του στον Αρχάγγελο.

Από πολύ μικρός ενδιαφερόταν για τα κοινά, θεωρώντας ότι οι ενεργοί πολίτες αποτελούν τη βάση μιας ευημερούσας κοινωνίας. Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΙΘΩΝΑΣ”, του κέντρου πρόληψης “ΔΙΟΔΟΣ” και διαφόρων άλλων φορέων, πιστεύοντας ότι ο εθελοντισμός και η συμμετοχικότητα είναι απαραίτητες για τη βελτίωση και την προαγωγή της καθημερινότητάς μας.

Αυτή του η άποψη τον οδήγησε να συμμετέχει πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές το 2019, με το συνδυασμό “Με δύναμη για τη Ρόδο” του Αντώνη Καμπουράκη, όταν  και εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αρχαγγέλου, Καλλιθέας και Ιαλυσού καθώς και Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου.

Μέσα στην τετραετία, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες, πραγματοποιεί παρεμβάσεις στον αστικό ιστό, στο παραλιακό μέτωπο, στις πλατείες, στα σχολικά και κοινοτικά κτήρια των ενοτήτων, με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας της  ζωής τους .

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στα ΑΜΕΑ, αφού μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής όλων των δημοτικών κτηρίων και σχολείων, μεριμνά για την ολοκλήρωση των μελετών, σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου- για την προσβασιμότητά τους-ενώ καταθέτει πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για προσβάσιμες πεζοπορικές διαδρομές στο πάρκο  του Ροδινιού  και στην  Κοιλάδα των Πεταλουδών.

Ολοκληρώνει τις διαδικασίες για την εκπόνηση, για πρώτη φορά, σχεδίου αστικής προσβασιμότητας στο Δήμο, ενώ συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση του 1ου Πανελλαδικού  συνεδρίου με το Υπουργείο Επικρατείας, την ΕΣΥΑΜΕΑ και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Δωδεκανήσου με θέμα: «Προς ένα Δικαιωματικό Μοντέλο Αναπηρίας: Η πολυεπίπεδη  διακυβέρνηση στην υπηρεσία του πολίτη με αναπηρία και της οικογένειάς του».

Έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις με φιλοπεριβαλλοντικό σκοπό και σε αθλητικές διοργανώσεις, όπως τους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου.

Είναι παντρεμένος με τη Παρασκευή Δημήτρα και έχουν μια κόρη.

0Shares