Scroll Top

Στα αγριόχορτα της Μεσαιωνικής Πόλης περιηγήθηκε Βρετανός δημοσιογράφος των Times του Λονδίνου

IMG-ba8f944d08e37a692b331b02d1bae69e-V42890

Ιδιαίτερη ανταπόκριση

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησε από τη Ρόδο, ο δημοσιογράφος  των Times του Λονδίνου James Litston. Είναι η πρώτη φορά που ήλθε για ένα αφιέρωμα της Ρόδου στην παγκοσμίου εμβέλειας εφημερίδα “The Times”.
 Ο Βρετανός δημοσιογράφος μπορεί να έμεινε κατενθουσιασμένος και να τον κατέκτησαν η ιστορία, ο πολιτισμός, τα μνημεία και το φυσικό κάλλος του νησιού μας, όμως θα απογοητεύτηκε όταν αντίκρισε το «μαύρο» χάλι που επικρατεί εντός της Μεσαιωνικής Πόλης, που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Γοητεύτηκε από τα λιθόστρωτα δρομάκια της Μεσαιωνικής Πόλης που είχε την ευκαιρία να περπατήσει όχι όμως και από τα αγριόχορτα που έχουν φυτρώσει και κοσμούν τα σοκάκια της, όπως και η πυκνή βλάστηση.
Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο τύπου του Δήμου Ρόδου, της επίσκεψης του James Litston στην Μεσαιωνική Πόλη, δείχνουν πως περπατά σε δρομάκια που δεξιά και αριστερά των πεζοδρομίων, και ανάμεσα στα βότσαλα τα αγριόχορτα που αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο της.
 Προφανώς ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και πολεοδομικού σχεδιασμού , δεν βρήκε τον χρόνο, την περίοδο της σύντομης θητείας του ως μέλος της δημοτικής αρχής,  να ασχοληθεί με τον ευπρεπισμό του μνημείου και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των κατοίκων της,
Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και η Μεσαιωνική Πόλη που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Ρόδου, βρίσκεται στο κακό της το χάλι από την αδιαφορία του  έκπτωτου πλέον τέως αντιδημάρχου της, που το έργο του όπως υποστηρίζουν τα συντρόφια του, είναι σημαντικό και μετρήσιμο.
 Υ.Γ Οι φωτό που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο τύπου του Δήμου  για την επίσκεψη και την ξενάγηση του James Litston, στην Μεσαιωνική Πόλη.

0Shares