Scroll Top

Σοβαρό περιστατικό στα γραφεία του Βακουφ Ρόδου.

DSC_0159

Ένα σοβαρό περιστατικό έγινε πριν να αλλάξει ο χρόνος στο ΒΑΚΟΥΦ Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έλθει στα γραφεία μας για έναν λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί μέσα στα γραφεία του Βακουφ αρπάχτηκαν ο πρόεδρος με τον διαχειριστή με συνέπεια να προκληθεί ένταση η οποία τελικά λόγω των πιο ψύχραιμών τελείωσε χωρίς πιο σοβαρά προβλήματα . Το περιστατικό έγινε γνωστό και στην αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία και θα λάβει τα σχετικά μέτρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα . Καλό θα είναι αν υπάρχει διαφορετική άποψη για οποιοδήποτε θέμα να πρυτανεύει η λογική και οχι οι προπηλακισμοί.

Για την ιστορία

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Ρόδο είχε συσταθεί με το Κυβ. Διάταγμα 12/2-5-1929 του Ιταλού Κυβερνήτη των νήσων του Αιγαίου, το οποίο είχε διατηρηθεί σε ισχύ και μετά την προσάρτηση της Δωδεκανήσου στο Ελληνικό Κράτος με την 19/29-4-1947 προκήρυξη του Στρατιωτικού Διοικητή Δωδεκανήσου, η οποία είχε κυρωθεί με το ΛΔ’ Ψήφισμα της Α’ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων. Ο Οργανισμός εξακολουθούσε να υφίσταται δυνάμει του άρθρου 13 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα και μετά την εισαγωγή του τελευταίου στην Δωδεκάνησο στις 30-12-1947 και έως την ψήφιση του Ν. 4821/2021 και την έγκριση του, νέου πλέον, Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού με την ανωτέρω αναφερόμενη Υπουργική Απόφαση.

H απάντηση από τον πρόεδρο Βιντινί Σαλή διευκρινιστικά

Σχετικά με όσα γράφτηκαν θέλει να δηλώσω τα εξής. Ουδέποτε ήλθαμε σε διαμάχη με τον διαχειριστή του Βακούφ. Δεν αληθεύει κάτι σχετικό και ούτε πιαστήκαμε στα χέρια , με τον διαχειριστή έχω άριστη σχέση και συνεργασία όπως και με όλο το διοικητικό συμβούλιο.

0Shares