Scroll Top

Σκληρό ροκ στο Δήμο Ρόδου. Σφοδρή κόντρα κοινοταρχών με την κεντρική εξουσία . Απαιτούν το “κεφάλι” του Τ. Σπανού…

Ekloges 2019 apotelesmata 2

Προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιθέσεις μεταξύ χωρικών αντιδημάρχων με τους προέδρους κοινοτήτων έκαμε μέσα στην εβδομάδα ο αντιδήμαρχος πολιτισμού αλλά και δημοσίων σχέσεων Αλέξανδρος Κολιάδης.
Στο κοινοτικό κατάστημα Κοσκινού μαζεύτηκαν εκλεγμένοι πρόεδροι κοινοτήτων για να έχουν μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων τους με την κεντρική «κυβέρνηση».

Δυστυχώς όμως δεν προέκυψε θετικό αποτέλεσμα διότι φάνηκε από την συνάντηση ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ειδικά με ορισμένους χωρικούς αντιδημάρχους που δείχνουν να έχουν προχωρήσει σε κινήσεις που στην ουσία βάζουν στο περιθώριο τους κοινοτάρχες.
Να τονίσουμε ότι ο ρόλος τους είναι εισηγητικός προς το δημοτικό συμβούλιο ώστε να προωθηθούν θέματα που ταλανίζουν τους κατοίκους στην κάθε κοινότητα του νησιού. Ώμος αυτό που τελικά βγήκε σαν διαπίστωση από την συγκέντρωση ήταν ότι οι αντιδήμαρχοι προσπαθούν για λόγους εκλογικούς να δείξουν ότι αυτοί κάνουν το κουμάντο στις κοινότητες και αυτοί είναι που τελικά προσπαθούν για να γίνουν κάποια έργα.

Αυτό εννοείται ότι τοποθετεί τα τοπικά συμβούλια σε θέση κομπάρσου χωρίς καμία αρμοδιότητα κάτι που δεν αρέσει και φυσικά δημιουργεί αντιδράσεις.
Η μεγάλη όμως κόντρα που υφίσταται είναι ότι ζήτησαν από τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη να μεταφέρει στον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη την δυσαρέσκειά τους απέναντι στον Τάσο Σπανό αντιδήμαρχο Αφάντου – Πεταλούδων και απαίτησαν να τον αντικαταστήσει άμεσα, μετά την κόντρα που δημιούργησε με τον Γιώργο Μπακίρη πρόεδρο στην κοινότητα Αφάντου.
Μάλιστα ήταν σαφείς, ότι άλλες παρεμβάσεις στο έργο τους δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Η συνάντηση οδηγήθηκε μοιραία στα άκρα ενώ ο κ. Κολιάδης τόνισε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στον Αντώνη Καμπουράκη.
Ακόμα οι πρόεδροι των κοινοτήτων στην μεταξύ τους συνάντηση μιλούσαν ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αλλάξει η δημοτική αρχή πριν δεκαεννέα μήνες και ο δήμαρχος μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να μην έχει κάνει ακόμα συνάντηση μαζί τους ή να τους δεχτεί στο γραφείο του.
Θεωρούν ότι ο ρόλος τους δεν είναι διακοσμητικός , αλλά θεσμικός – ουσιαστικός , έστω εισηγητικός . Αλλιώς θα δώσουν τα τηλέφωνα των θεματικών αντιδημάρχων όπως έλεγαν στους πολίτες που αναζητούν λύσεις και τότε θα ψάχνουν να κρυφτούν αφού τα όσα λύνουν εκείνοι θα είναι αδύνατον να το λύσουν οι αντιδήμαρχοι.
Στην συνάντηση ηταν , Από τα Κοσκινού Ψυλλάκης και σαν οικοδεσπότης, από τον Αρχάγγελο ο Διμέλλης, από τα Μαριτσά ο Παπαδημήτρης, από την Κρεμαστή ο Δράκος, από το Παραδείσι ο Σταυριανός, από τον Θεολόγο ο Σταυριάς, από το Γεννάδι ο Ακκούρης, από την Λίνδο ο Λάμπης, από την Διμυλιά ο Ν. Σαρούκος , από την Δαματριά ο Γ. Σαρούκος, από την Παστίδα η Ευδοκία Πάττα, από τα Αφάντου ο Μπακίρης, από τον Έμπωνα ο Χριστοφοράκης, από την Σορωνή ο Μπονιάτης, από τις Καλυθιές ο Αντωνάς και η πρόεδρος της κοινότητας Ρόδου Μάνθα Ζιώγου.

0Shares

Comments (2)

Gdy zapomnisz hasła do zablokowania ekranu, jeśli nie wprowadzisz prawidłowego hasła, odblokowanie i uzyskanie dostępu będzie trudne. Jeśli okaże się, że Twój chłopak / dziewczyna jest podejrzana, być może pomyślałeś o włamaniu się do jego telefonu Samsung, aby uzyskać więcej dowodów. Tutaj zapewnimy Ci najlepsze rozwiązanie, jak złamać hasło telefonu komórkowego Samsung.

Najlepsza aplikacja do kontroli rodzicielskiej, aby chronić swoje dzieci – potajemnie tajny monitor GPS, SMS-y, połączenia, WhatsApp, Facebook, lokalizacja. Możesz zdalnie monitorować aktywność telefonu komórkowego po pobraniu i zainstalowaniu apk na telefonie docelowym.

Leave a comment