Scroll Top

Σκληρή κόντρα ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου με ΠΝΑι για το τέλος ανθεκτικότητας .

ped-n-aigaiou

Η ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, να διεκδικήσει  και με την συνδρομή δικηγόρων την επιστροφή του τέλους ανθεκτικότητας απευθείας στα ταμεία των Δήμων, προκάλεσε την αντίδραση και τη δυσαρέσκεια κύκλων, με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί μια κόντρα μεταξύ της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Ν. Αι. Ιδιαίτερα δε, μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΔ Αλέξανδρου Κολιάδη. Μάλιστα του έγινε ισχυρή κριτική από μέσα -Ραδιο και ιστοσελίδα – που είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το μέρος της ΠΝΑι.
Οι Δήμαρχοι της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ, ακολουθώντας το παράδειγμα της ΚΕΔΕ, που είχε καταθέσει πρόταση τον Νοέμβριο του 2023, διεκδικούν για τους Δήμους τους, τα λεφτά που θα εισπράττει το κεντρικό κράτος από τους πελάτες των ξενοδοχείων, να κάνουν οι ίδιοι κουμάντο στη διαχείρισή τους, και να αποφασίζουν για τα έργα που θα υλοποιηθούν και θα αφορούν την κλιματική κρίση.

Με την στάση και την απόφασή τους για το τέλος ανθεκτικότητας, διαμηνύουν πως θα πορευτούν αυτόνομα στη διάρκεια της θητείας τους, και δεν θα δεχτούν το πατρονάρισμα από κανέναν.
 Η απόφασή τους να κινηθούν αυτόνομα διατηρώντας την αυτοτέλεια τους, να υψώσουν το ανάστημά τους, ως αιρετοί που είναι και οι ίδιοι, ενόχλησε, όσους θεωρούν πως πρέπει να λειτουργούν σε στενά κλισέ με συγκεκριμένους κανόνες και να ακολουθούν πιστά την πολιτική που έχουν χαράξει.
Η στείρα αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει μόνο ζημιά  και διχόνοια θα προκαλέσει στα νησιά μας,  οδηγεί σε αλαζονικές συμπεριφορές και δείχνει ασέβεια στο θεσμικό ρόλο των αιρετών.

Τελικά μήπως πρέπει να τα βρει ο πρώτος με τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης για το καλό όλων , λέμε τώρα. Αλλά μια τέτοια περίπτωση φαντάζει πολύ δύσκολη.

0Shares