Scroll Top

Σε κατάστημα της Νέας Αγοράς βρήκε καταφύγιο άστεγος της Ρόδου!

7c321353-d755-4636-a46d-536e8e85836b

Ένας άστεγος στη Ρόδο τους τελευταίους μήνες βρήκε καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα της Νέας Αγοράς. Στο πρόχειρο κατάλυμα που έστησε, φρόντισε να μεταφέρει στρώμα, μαξιλάρι και είδη ιματισμού προκειμένου να προφυλάσσεται από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
 Να σημειωθεί πως στο Δήμο Ρόδου, εδώ και δύο χρόνια επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής και με πρωτοβουλία του Αντώνη Καμπουράκη, λειτουργούν δομές αστέγων για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
 Συνολικά η δομή είναι 600 τ.μ. σε ένα κτήριο τριών ορόφων, ενώ διαθέτει και έξτρα κτήριο παραπλεύρως.
Η δυναμικότητά της είναι 20 κλίνες, δηλαδή μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι είκοσι άτομα τη φορά, τα οποία βρίσκονται σε πέντε δωμάτια, από τρίκλινα μέχρι εξάκλινα, όλα στο ίδιο επίπεδο.
Τα δωμάτια είναι πέντε, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο (και μπάνιο) για Άτομα με Αναπηρία καθώς και ένα για οικογένειες με παιδιά

Στο ισόγειο έχει δημιουργηθεί ο χώρος των λουτρών και του κοινωνικού πλυντηρίου. Δηλαδή, ο ωφελούμενος που έρχεται στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας μπορεί να λάβει τις υπηρεσίες, να πλυθεί, να πλύνει τα ρούχα του κτλ. (σ.σ. υπάρχουν ντους διακριτά για γυναίκες και για άντρες), ακόμη ο κάθε ωφελούμενος μπορεί να έχει το δικό του ερμάριο. Οι  δομές αστέγων αποτελούνται από δύο κέντρα: το πρώτο είναι το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας και το δεύτερο είναι το Υπνωτήριο, το οποίο και λειτουργεί από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 9 το πρωί. Δηλαδή, ο ωφελούμενος, αφού το έχει δηλώσει στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας, προσέρχεται, μπορεί να κάνει το μπάνιο του και να κοιμηθεί.
Πάντως είναι λυπηρό στις ημέρες μας, και ενώ ο Δήμος Ρόδου διαθέτει δομές αστέγων, συμπολίτες μας να διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα κτήρια!

0Shares