Scroll Top

Ρεβανσισμός στους αιρετούς της αντιπολίτευσής από την δημοτική αρχή.

maxresdefault

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Άγριο κυνηγητό έχει εξαπολύσει η δημοτική αρχή, στο στόχαστρο της οποίας βρίσκονται οι αιρετοί που ανήκουν στις παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Στην προσπάθειά της να πάρει ρεβάνς και να εκδικηθεί για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και όλων των αξιωμάτων που κατέχει, καταδιώκει τους αιρετούς που δεν ανήκουν στην παράταξή της.
Είναι τόσο το μένος της και η δίψα της για εκδίκηση, που η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία, όπως η ίδια επικαλείται στην περίπτωση του συγκεκριμένου , άλλα έχει βάλει στόχο  να αποδυναμώσει την λειτουργία των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων.
Κατά τη συνήθη τακτική της η δημοτική αρχή και ο Αλέξανδρος Κολιάδης, προσφεύγουν στον λαϊκισμό, για να καλύψουν το ατόπημα του , ο οποίος υφάρπαξε την ψήφο του Ροδιακού λαό με την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Καλοπήτας ως υποψήφιος δήμαρχος που αυτοπροβαλλόταν αρχικά, γνώριζε πως όφειλε να παραιτηθεί από συνιδιοκτήτης εργοληπτικής εταιρείας που αναλαμβάνει έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το Δήμο Ρόδου, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2022. Κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας όπως παραδέχτηκε και το Δικαστήριο κηρύσσοντάς τον έκπτωτο, παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι και τον Αύγουστο του 2023 και συνέχιζε κανονικά να αναλαμβάνει μετά από διαγωνισμό έργα του Δήμου Ρόδου.
 Επί της ουσίας η δημοτική αρχή, για το πολιτικό και ηθικό σφάλμα του κ. Καλοπήτα αποφεύγει να απαντήσει, παρέχοντας κάλυψη στον τέως αναπληρωτή δημάρχου και αντιδήμαρχο, αν και τα μέλη της ήταν ενήμερα από τους έγκριτους νομικούς της για την έκβαση της υπόθεσης.
 Στην προσπάθειά της η δημοτική αρχή να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ροδιτών που κορόιδεψε ο κ. Καλοπήτας, συνδέει την υπόθεσή του, με τους αιρετούς που κηρύχθηκαν έκπτωτοι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου, αλλά με δική της υπαιτιότητα.
Ο πρώην αντιδήμαρχος κηρύχθηκε έκπτωτος με απόφαση του Δικαστηρίου, γιατί παρενέβη το νόμο. Ο Μιχάλης Κορδίνας και οι αιρετοί πρόεδροι και μέλη δημοτικών συμβουλίων της παράταξης «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ», κηρύχθηκαν έκπτωτοι με διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Αιγαίου, επικαλούμενη οφειλές προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΡ.
Όμως ο κ. Κορδίνας οι πρόεδροι και τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση ούτε από το Δήμο Ρόδου, ούτε από τη ΔΕΥΑΡ, σχετικά με την ύπαρξη οφειλής τους, και το πληροφορήθηκαν με την έκδοση της απόφασης αυτοδίκαιης έκπτωσής τους από τα αξιώματά τους, όταν τους κοινοποιήθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το πραγματικό ύψος της.
Σκοπίμως η δημοτική αρχή δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους αιρετούς των αντίπαλων παρατάξεών της, για τις οφειλές που είχαν προς το Δήμο Ρόδου και τη ΔΕΥΑΡ, για να εκπέσουν του αξιώματός τους. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το γραφείο δημάρχου μερίμνησε για να ενημερωθούν έγκαιρα για τις οφειλές που είχαν οι ημέτεροι αιρετοί.. στους οποίους μάλιστα έγιναν και γενναίες εκπτώσεις!
Επομένως, για την έκπτωση του κ. Καλοπήτα, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο αποκλειστικά και μόνο, ενώ για τους άλλους αιρετούς, η ευθύνη βαραίνει τη δημοτική αρχή!

0Shares