Scroll Top

Με “μισόλογα” και μετατόπιση ευθυνών ρίχνουν λάδι στην φωτιά για τα κουφάρια των ελαφιών

432602029_2447559482103174_4540273236824430695_n

Του Γιώργου Πολυβώτη

Μετατόπιση ευθυνών, για τις ντροπιαστικές εικόνες με τα κουφάρια ψόφιων ελαφιών στο δημοτικό ελαφοκομείο, επιχειρεί η δημοτική αρχή. Ο Αλέξανδρος Κολιάδης τρέχει και δεν φτάνει για να σώσει το γόητρο της δημοτικής αρχής, αντί να έχει το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που τον βαραίνει, για τις συνθήκες διαβίωσης των ελαφιών!
Εδώ και σχεδόν τρεις μήνες ο κ. Κολιάδης και οι συνεργάτες του διοικούν το Δήμο Ρόδου, είναι δημοτική αρχή και πρέπει να μάθουν να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη, για τα ζητήματα που προκύπτουν και όχι να αναλώνεται σε δικαιολογίες τύπου «δεν γνωρίζουμε», «δεν ξέρουμε» και να προσπαθεί να τις φορτώσει στην προηγούμενη δημοτική αρχή ή στους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Οι σοκαριστικές εικόνες από τα ελάφια στο δημοτικό ελαφοκομείο που λειτουργεί στο Ροδίνι, και προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο αφού έχουν πάρει πανελλήνιες διαστάσεις, δεν χωρούν δικαιολογίες, «μισόλογα» και μετατόπιση ευθυνών. Ο κ. Κολιάδης διέταξε ΕΔΕ, για να διαπιστωθεί αν υπήρχε ολιγωρία και από ποιους, από την Εισαγγελία Ρόδου διατάχθηκε προκαταρτική εξέταση για τα νεκρά ελάφια μετά την αναφορά που έκανε η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ρόδου Γιούλα Διμέλη και οι πολίτες της Ρόδου περιμένουν πειστικές εξηγήσεις από τους αρμόδιους.
 Μάλιστα ο δήμαρχος εμφανίστηκε ενοχλημένος από την ανάρτηση των επίμαχων φωτογραφιών στο διαδίκτυο, τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ξεχνώντας τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές στο νησί μας.

Όταν οι γνωστοί- άγνωστοι καθημερινά βομβάρδιζαν το διαδίκτυο με πικρόχολα σχόλια για να πλήξουν την προηγούμενη δημοτική αρχή και να διασύρουν πρόσωπα και καταστάσεις.
Η κοινή γνώμη της Ρόδου είναι αγανακτισμένη γιατί η περίοδος χάριτος της δημοτικής αρχής έχει τελειώσει και πλέον απαιτεί σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και αλήθειες εδώ και τώρα.
 Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  πρωτογενούς τομέα Κώστας Θωμάς, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το δημοτικό ελαφοκομείο με τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους περιβάλλοντος, Πρασίνου και αστικής ανάπτυξης Γιάννη Μητσού και μέριμνας αδέσποτων ζώων συντροφιάς Μιχάλη Θωμάτο.

Στο δελτίο τύπου που ακολούθησε της επίσκεψης, αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως ο κ. Θωμάς δεν ήταν ενήμερος για τις συνθήκες διαβίωσης των ελαφιών, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του. Δηλαδή δεν γνώριζε καν την ύπαρξη και την λειτουργία του και πως το επισκέφτηκε σήμερα για πρώτη φορά!
Κάποιος που αναλαμβάνει μια δημόσια θέση ευθύνης, συνήθως ο ίδιος ζητά από τους συνεργάτες του, να έχει πλήρη και σφαιρική εικόνα για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει, πόσο μάλλον για το ελάφι το σύμβολο της Ρόδου, μετά τα όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για τη διαχείρισή του και τον έλεγχο του πληθυσμού του.
Το ατόπημα του κ. Θωμά, πως σήμερα επισκέφτηκε για πρώτη φορά το δημοτικό ελαφοκομείο, προσπάθησε ανεπιτυχώς να καλύψει ο κ. Κολιάδης, ο οποίος με δηλώσεις του, υποστήριξε πως είχαν προηγηθεί και άλλες, από τις οποίες υπάρχει οπτικό υλικό.
 Αν είχαν προηγηθεί και άλλες επισκέψεις στο χώρο από μέλη της δημοτικής αρχής, γιατί δεν ενήργησαν τα δέοντα για να απομακρυνθούν τα νεκρά ελάφια από τον χώρο?  Γιατί το δημοτικό ελαφοκομείο, μέχρι και χθες παρουσίαζε αυτή την ντροπιαστική εικόνα? Είναι ερωτήματα  που οφείλει να απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Επίσης, τα μέλη της δημοτικής αρχής προσπαθούν να πείσουν την τοπική κοινωνία πως η θανάτωση των ελαφιών έγινε πριν από το τέλος του 2023, όταν διοικούσε το Δήμο, η προηγούμενη δημοτική αρχή. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες και αφού στο πρόσφατο παρελθόν οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής επισκέφτηκαν το δημοτικό ελαφοκομείο, η εικόνα του γιατί παραμένει σε «μαύρο χάλι», γιατί δεν απομακρύνθηκαν τα κουφάρια των νεκρών ελαφιών… Τα ερωτήματα που γεννιούνται για την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό είναι πολλά και οι όποιες απαντήσεις δίνονται ρίχνουν απλώς λάδι στην φωτιά.
Όσοι θεωρούν ότι ακόμα διανύουν την προεκλογική περίοδο, πλανώνται πλάνη  οικτράν.

0Shares