Scroll Top

Μείνανε στις υποσχέσεις μόνο από την ΕΠΟ. Την πάτησε και η Ε.Π.ΣΔ. Εκτέθηκε δυστυχώς και ο πρόεδρος της. Ομάδες σφραγίδες αποφάσισαν για το μέλλον των υπολοίπων.

to-megalo-mas-tsirko-2

Στα χαρακώματα πλέον βρίσκονται Ρόδος και Ιάλυσος ενώ  Διαγόρας μετά τα τελευταία δεδομένα αναμένει τι θα γίνει σχετικά με την μικρού τύπου αναδιάρθρωση. Πραγματικά η σημερινή εξωφρενική απόφαση που πήρε η Σουπερ Λίγκα 2 με ψήφους 10 υπέρ και 5 κατά έδινε το στίγμα της υποτιθέμενης αναδιάρθρωσης αλλά ο νόμος Αυγενάκη ζητούσε για να προχωρήσει αυτή 12 -3 τουλάχιστον κάτι το οποίο δε συνέβη.

Φυσικά οι τζαμπατζήδες της Σουπερ Λίγκα 2   οι Λεβαδειακός, Απολλων Λάρισας, Καραϊσκάκης,  Τρίκαλα και Δόξα Δράμας ομάδες που στηρίζονται αποκλειστικά στα τηλεοπτικά δικαιώματα και από την τσέπη δεν βάζουν ούτε ένα ευρώ. Δηλαδή το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στις τύχες τυχάρπαστων ιδιοκτητών τενεκέδων που απομυζούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να λένε οτι διαθέτουν ομάδες στην Σουπερ Λιγκα 2. Έλεος δηλαδή. Εκεί κατάντησε το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο σε τυπάκους που αν και μειοψηφία εξουσιάζουν την τύχη τους.

Και τώρα ποια μπορεί να είναι η επόμενη ημέρα ; Η ΕΠΟ κάνει τον κινέζο σήμερα έπρεπε να αποφασίσει και ανέβαλε η ίδια το διοικητικό της συμβούλιο προφανώς για να πάρει οδηγίες από τα αφεντικά της.

Άτολμοι παράγοντες χωρίς ουσιαστικές ποδοσφαιρικές γνώσεις που οδηγούν στο τέλμα το ελληνικό ποδόσφαιρο και ακόμα τους ανέχονται οι Ενώσεις.

Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς την επαρχία. Οι ιδιοκτήτες ταυτίζονται με τις απόψεις των τηλεοπτικών σταθμών απλά για να λαμβάνουν περισσότερα έσοδα από αυτούς. Δεν ενδιαφέρονται αν στην υπόλοιπη Ελλάδα οι φίλαθλοι είναι ζεστοί για να βλέπουν ποδόσφαιρο στο γήπεδο. Ο καναπές να  είναι καλά και οι χορηγίες για ολίγους και το σύνολο των ομάδων εκείνων που θέλουν να ανέβουν κάποια στιγμή κατηγορία  να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Πρώτο θύμα η ΠΑΕ Ρόδος 

Οι υποσχέσεις που δόθηκαν στις ομάδες του νησιού μας τελικά έμειναν μόνον υποσχέσεις. Δυστυχώς εκτέθηκε θεωρώ χωρίς να το θέλει ο ίδιος – ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης που έδωσε το δικαίωμα στις ομάδες μας να πιστέψουν ότι θα έπαιζαν στην Β εθνική την σωστή. Τώρα δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και ειδικά στην Ρόδο όπου έχουν γίνει μεταγραφές πολλών χιλιάδων ευρώ και δόθηκαν προκαταβολές με την προϋπόθεση αυτοί οι παίκτες να αγωνιστούν στην Σούπερ Λίγκα 2 με στόχο την άνοδο  και πλέον νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα θελήσουν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορία η αλλιώς Football League . Στην ουσία αν οι ποδοσφαιριστές θέλουν και μόνο να επιστρέψουν τις προκαταβολές  που πήραν , αλλιώς με την δικαιολογία ότι δεν θα βρουν ομάδα θα οδηγήσουν την Ρόδο σε οικονομική ζημιά τεράστια. Η προσπάθεια της διοίκησης της Ρόδου που ξεκίνησε καλά τώρα θα πρέπει να δημιουργηθεί plan B για να βρεθεί και  η λύση για ένα καλύτερο μέλλον. Σίγουρα η Ρόδος πρέπει να αναζητήσει ευθύνες για τους ηθικούς αυτουργούς αλλά και όσους βιάστηκαν να προχωρήσει η διοίκηση σε κινήσεις χωρίς να γνωρίζουν την τελική απόφαση για την αναδιάρθρωση.

Νομίζω ότι αν πραγματικά μπορεί να σωθεί την τελευταία ώρα κάτι από την ΕΠΟ το θεωρώ πολύ δύσκολο ότι μπορεί να γίνει , εκτός και αν με παρέμβαση Αυγενάκη αλλάξει κάτι που και αυτό με βάση το νόμο που έφτιαξε ο ίδιος δεν θα μπορέσει να τον προσπεράσει.

Πάντως νομίζω ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας το ποιο ηθικό θα ήταν να παραιτηθεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο ο Παναγιώτης Διακοφώτης διότι το σημερινό είναι η δεύτερη προσωπική του  ήττα , μετά την εξαφάνιση της Δωδεκανησιακής διαιτησίας από τους πίνακες διαιτητών και την καρατόμηση πολλών αλλά και παρατηρητών με κορωνίδα τον υποβιβασμό του Κώστα Ζαννετίδη στην Β εθνική από την Σούπερ Λιγκα 1.

Όσον αφορά της οκτώ ομάδες που ανέβηκαν  και θέλουν να  πιέσουν για να γίνει η αναδιάρθρωση λέγοντας ότι δεν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα δυστυχώς για αυτές εάν δεν δηλώσουν συμμετοχή τότε ο δεύτερος της βαθμολογίας θα αποκτήσει αυτός το δικαίωμα αν θέλει να δηλώσει συμμετοχή στην Football League.

 

0Shares

Leave a comment