Scroll Top

Η αδυναμία διοίκησης οδηγεί σε λάθος εθελοντισμό. Στην Ρόδο το είδαμε και αυτό.

archangelos_rodou1000

Γράφει ο Παντελής Χατζηπέτρος

Πρακτικές και μεθόδους που αμαυρώνουν το θεσμό του Δήμου, εφαρμόζουν στελέχη της δημοτικής αρχής, για να καλύψουν την αναποτελεσματικότητα και την απειρία τους, για τη διοίκησή του. Ο Δήμος διαχρονικά αποτελεί την πιο οικεία αρχή για τον πολίτη, ο οποίος πληρώνει τέλη, ανταποδοτικά για τις υπηρεσίες που του προσφέρουν οι υπηρεσίες του. Την ώρα που ο Αλέξανδρος Κολιάδης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανακοίνωσε πως προτίθεται ως πολιτικός προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, να συγκροτήσει συνεργεία που θα αναλάβουν το κλείσιμο των λακκούβων, και την αντικατάσταση των καμένων λαμπών καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαγγέλου Χρήστος Ίκουτας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλεί τους συντοπίτες του να δώσουν ένα τσιμεντάκι κόστους 5 ευρώ, για το σκέπασμα των λακκούβων σε όλο το χωριό όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο κ. Ίκουτας υπογραμμίζει ότι η σχετική απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, και εντάσσεται στο πλαίσιο του εθελοντισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα μέλη της μειοψηφίας του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας υποστηρίζουν, ότι ουδέποτε κλήθηκαν σε συνεδρίαση και έλαβαν απόφαση για συγκέντρωση…5 ευρώ. Προφανώς ο κ. Ίκουτας στη βιασύνη του να δείξει στους συμπολίτες του ότι νοιάζεται για το χωριό του και ενδιαφέρεται για τη λύση των προβλημάτων του, προέβη σε αυτή την κίνηση, για να καλύψει την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής.

Η πρωτάκουστη απόφαση της δημοτικής κοινότητας Αρχαγγέλου, σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τον εθελοντισμό, αλλά με την αδυναμία όσων διοικούν τον τόπο, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για την περιοχή τους. Δεν μπορείς να ζητάς, από τους πολίτες τσιμεντάκι κόστους 5 ευρώ, όταν προ ημερών ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Ρόδου Κώστας Χαλκιάς, προανήγγειλε αύξηση των τελών προς τους δημότες και επιβολή νέων!

0Shares