Scroll Top

Επιστολή παρέμβαση τεσσάρων δημοτικών συμβούλων για τα beach bar .

-RONDA-BEACH-BAR

Με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Βυρίνης, Δημήτρης Ιωσήφ, Σπύρος Σπυρόπουλος, Σάββας Χριστοδούλου ζητούν μεταξύ άλλων τον εκσυγρονισμό της νομοθεσίας που αφορά τη λειτουργία των beach bar. Η ανακοίνωση αναφέρει: 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το καθεστώς των παραλιών σχετικά με τα δικαιώματα / υποχρεώσεις των επιχειρηματιών, διέπεται από νόμους που δεν εκσυγχρονίστηκαν ποτέ και δεν προσαρμόστηκαν στα νησιά. Δεν υπάρχει πλαίσιο που ορίζει και οριοθετεί την κατασκευή και τη λειτουργία των beach bar. Για παράδειγμα, απαγορεύεται η μουσική, αγνοώντας παντελώς την έννοια του beach bar (κι έτσι δεν οριοθετεί ούτε την ένταση, ούτε τη διασπορά του ήχου). Με αποτέλεσμα όλοι οι επιχειρηματίες που θέλουν και πρέπει να έχουν πρόσβαση στην παραλία , να θεωρούνται παράνομοι. Κατά πόσο παράνομοι, μικρό ρόλο παίζει πλέον… Η οριζόντια απαγόρευση φέρνει την αντίδραση και την παρανομία… Για να γίνει κατανοητό ας δούμε την υποθετική επιβολή 100% φορολογικού συντελεστή σε μια οικονομία. Αυτό που θα πετύχει εν τέλει είναι η δραματική αύξηση της παρανομίας και της φοροδιαφυγής! Παρομοίως και η κατασκευή / λειτουργία των beach bar: απαγορεύονται εντελώς και το αποτέλεσμα το βλέπουμε!

Με σχετικές επιστολές και τοποθετήσεις μας έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι:

Ο εκσυγχρονισμός της σχετικής νομοθεσίας είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα!

Στη συνέχεια, η δημιουργία αρμόδιας υπηρεσίας στον δήμο που θα πλαισιώνεται από τους σχετικούς νόμους, για την επιβολή της νομιμότητας. Η υπηρεσία θα πρέπει να διαθέτει εκτός από την πλήρη νομοθετική κάλυψη και τα κατάλληλα εργαλεία (δημοτική αστυνομία, μηχανισμούς αποτροπής, δυνατότητα έξωσης ή και κατεδάφισης αν χρειαστεί) τους κατάλληλους πόρους, τα οποία θα χρησιμοποιεί άμεσα όταν διαπιστώνεται παράβαση.

Λέμε ΝΑΙ στην ανάπτυξη, όχι ανεξέλεγκτα αλλά, με νόμους και κανόνες, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και προς όφελος πάντοτε της τοπικής κοινωνίας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΥΡΙΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΣΗΦ

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

0Shares