Scroll Top

“Διγλωσσία” από τη δημοτική αρχή για τις απευθείας αναθέσεις

417720913_1117635229599281_5882286426943165135_n

Σε αντιφάσεις πέφτουν συνεχώς τα στελέχη της δημοτικής αρχής, στην προσπάθεια τους να κατηγορήσουν και να στοχοποιήσουν την προηγούμενη, για να κερδίσουν χρόνο και να δικαιολογήσουν τη δική τους αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας.
 Οι απευθείας αναθέσεις αποτέλεσαν το πρόσχημα των στελεχών της δημοτικής αρχής, για να στηρίξουν την έωλη κατηγορία της κακοδιαχείρισης από τους προκατόχους τους. Μόλις ανέλαβε το καθήκοντα του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς έκανε λόγο για «βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων, ενώ ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων Βάϊος Καλοπήτας δήλωσε πως το καλοκαίρι του 2023 υπήρξε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
 Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Σωτήρης Βαγιανός, περιχαρής που ξεκίνησε η αποκατάσταση των λακκούβων  στο νησί της Ρόδου, παραδέχτηκε ότι οι εργασίες δόθηκαν σε εργολάβους με απευθείας αναθέσεις, αφού προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Ειδικότερα ο κ. Βαγιανός δήλωσε, πως η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, αξιοποιεί τις συμβάσεις που βρήκε έτοιμες με εργολάβους, τις συμφωνίες -πλαίσιο  για την επίλυση των προβλημάτων, όπως επί προκειμένου για το κλείσιμο των λακκούβων, αφού όπως είπε, η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου είναι χρονοβόρα και διαρκεί από τέσσερις έως πέντε μήνες για την ολοκλήρωσή του,  όπως ορίζει ο νόμος.
 Μάλιστα ο κ. Βαγιανός απέδωσε σε παρερμηνεία πως η ΔΕΥΑΡ θα κλείσει 5.024 λακκούβες, αφού πρόκειται ουσιαστικά για 5.024 τετραγωνικά μέτρα άσφαλτο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που εντός 40 ημερών θα θα έχει  αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος τους.
Όπως φαίνεται, τα στελέχη της δημοτικής αρχής χρησιμοποιούν τον όρο «απευθείας αναθέσεις», για να ασκήσουν κριτική στη προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά ταυτόχρονα παραδέχονται πως είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση προβλημάτων του νησιού μας που έχουν σχέση με την καθημερινότητα.
Τουλάχιστον ας αποφασίσουν μεταξύ τους, για το θέμα των απευθείας αναθέσεων και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες του νησιού μας, αφού γνωρίζουν ότι η διαδικασία δεν είναι μεμπτή, όπως επιμένουν κάποιοι να την παρουσιάζουν! 

0Shares