Scroll Top

Δείτε σε βίντεο . Στο Ναο του Πυθίου Απόλλωνος περιοχή Μοντε Σμιθ – Ρόδου , στήθηκε παράνομο κτίσμα από την αρχαιολογία.

270131083_472660644236933_8503808835077707585_n

Ένας οικίσκος έκτρωμα ξεφύτρωσε ξαφνικά με τις ευλογίες της αρχαιολογίας ;… μπροστά από το Ναό του Πυθίου Απόλλωνος στην Ακρόπολη της Ρόδου. Σε ένα χώρο όπου απαγορεύεται από τον οποιονδήποτε που έχει ιδιοκτησία στην περιοχή αλλά και ακόμα για απλά έργα συντήρησης αυτοί που είναι υπεύθυνοι μάλλον δεν έχουν ανάγκη  το νόμο τον οποίο τον καταπατούν και πράττουν ότι θέλουν . Φτάνει να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Αυτός ο οικίσκος προφανώς θα χρησιμοποιηθεί ως πύλη εισόδου στο μνημείο , όπου οι ροδίτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού με την ολοκλήρωσή του θα χρειαστούν για να μπαίνουν στο μοναδικό αυτό χώρο να πληρώνουν εισιτήριο. Φυσικά αυτό είναι μέρος των όσων παράδοξων συμβαίνουν στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων , ωστόσο αυτή είναι μια άλλη συζήτηση η οποία εν ευθέτω χρόνο θα ξεκινήσει ελπίζουμε από την τοπική διοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.
Να τονίσουμε οτι για ένα τέτοιο έργο έπρεπε να είχε γίνει μια σοβαρή αρχιτεκτονική μελέτη και ενα μελετητικό γραφείο να έπαιρνε την δουλειά μετα από διαγωνισμό ώστε εφόσον προχωρούσε αυτός ο οικίσκος να ήταν τουλάχιστον κάτι όμορφο που να συνάδει με το μνημείο.

Για το θέμα της “παράγκας” που στήθηκε έμπροσθεν της ακρόπολης της Ρόδου περιμένουμε τις αντιδράσεις από τον Δήμο Ρόδου και φυσικά να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε όσους αποφασίζουν να παρανομήσουν γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους ανέγγιχτους.

 

0Shares

Leave a comment