Scroll Top

Δίπλα στους στρατεύσιμους ο Κάλλιστος Διακογεωργίου

6991ae35d156afcc8cadd40bd05d2e6e-b

Με μεγάλο σεβασμό και ενδιαφέρον παρακολούθησα την Παρασκευή 04/08/2023, εκπροσωπώντας την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο την τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων φαντάρων, οι οποίοι θα στελεχώσουν για το επόμενο διάστημα το στρατόπεδο ‘’ Ανθυπολοχαγού Παπαποστόλου’’ στα Αφάντου. Στο πλαίσιο της γεμάτης αυτής ατμόσφαιρας, γονείς, συγγενείς και φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν και να καμαρώσουν αυτά τα παιδιά στην έναρξη μιας μοναδικής εμπειρίας, της στρατιωτική θητείας, σκοπός της οποίας είναι, όχι μόνο η δημιουργία ετοιμοπόλεμων στρατιωτών, αλλά και η καλλιέργεια ποικίλλων αξιών, όπως είναι η πειθαρχία, το θάρρος, η φιλία και η συνεργασία που θα συντροφεύσουν αυτά τα παιδιά στην διάρκεια της ζωής τους.

Ο όρκος που έδωσαν για πίστη στην πατρίδα και υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, αποτελεί για όλους εμάς εχέγγυο ασφάλειας και μας γεμίζει θάρρος. Μιλώντας με πολλά από αυτά τα παιδιά, ένιωσα απερίγραπτο σεβασμό αλλά και βαθιά συγκίνηση από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την στρατιωτική θητεία, όχι ως υποχρέωση, αλλά ως τιμή. Τιμή να υπηρετήσουν την πατρίδα και να την προστατεύσουν με αυταπάρνηση σε περίπτωση ανάγκης και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αυτό, καθώς πολλοί από αυτούς τους νέους, τις προηγούμενες μέρες βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων, τοποθετώντας το καθήκον να προστατεύσουν τον τόπο μας, πάνω και από την ίδια τους την ζωή.

Μια ιδιαίτερη αναφορά, νομίζω πρέπει να γίνει και στην στρατιωτική ηγεσία της περιοχής και στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που έδωσε το παρόν. Οι άνθρωποι αυτοί αγκαλιάζουν τους νέους στρατιώτες και επωμίζονται ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο που σχετίζεται με την στρατιωτική εκπαίδευση των οπλιτών αλλά και την μετουσίωση τους σε καλούς και ενεργούς πολίτες. Η περιφέρεια τιμά όλους τους στρατιωτικούς που στελεχώνουν τα νησιά μας και ιδίως σε αυτήν την εποχή των πολλαπλών κρίσεων, η ορθή εκπαίδευση, η ετοιμότητα και η συνεισφορά τους καθίσταται ένα από τα μεγάλα στοιχήματα τους κράτους. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική ήταν για την εκδήλωση η παρουσία του Θεοφιλέστατου επισκόπου Ολύμπου κ.κ. Κύριλλου.

0Shares