Scroll Top

Γράφει ξανά Ιστορία: Η Λίβερπουλ είναι Πρωταθλήτρια και επίσημα μετά από 30 χρόνια στην Αγγλία

skysports-liverpool-title_5022470

Το 1990 η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει το τελευταίο Πρωτάθλημα στην Αγγλία και απόψε, μετά από 30 χρόνια, κατέκτησε το επόμενο!

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε με 2-1 από την Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου και έτσι η Λίβερπουλ και μαθηματικά απόψε κατέκτησε το πρωτάθλημα της Premier League. Αυτό είναι και το 19ο πρωτάθλημα των «κόκκινων» της Αγγλίας.

Η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της το βράδυ της Τετάρτης, καθάρισε 4-0 την Κρίσταλ Πάλας και περίμενε το δώρο της Τσέλσι. Το οποίο ήρθε για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε ένα ιστορικό βράδυ για την μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα του βρετανικού ποδοσφαίρου.
Η Τσέλσι 2-1 την Σίτι

Η Τσέλσι, που είχε στερήσει τον τίτλο από την Λίβερπουλ πριν μερικά χρόνια, με το περίφημο γλίστρημα του Τζέραρντ την σεζόν 2013-14, αυτή τη φορά της έδωσε και μαθηματικά τον τίτλο, κερδίζοντας την Σίτι με 2-1, μία νίκη που έχει τεράστια σημασία για την ίδια, στο κυνήγι μιας θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κρίστιαν Πούλισιτς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 36′, με τον Ντε Μπρόινε να ισοφαρίζει στο 55′ και να δίνει ενδιαφέρον στο ματς. Ο Φερναντίνιο όμως άφησε την Σίτι με 10 παίκτες στο 77′ και ένα λεπτό μετά, ο Γουίλιαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και τον τίτλο στην Λίβερπουλ…
Πηγή: iefimerida.gr

0Shares

Leave a comment