Scroll Top

Για την ¨ταμπακιέρα¨ούτε κουβέντα από τον Βάϊο Καλοπήτα

vaios-kalopitas-25

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Τις σχέσεις και τις γνωριμίες με τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας μας, επικαλείται σε κάθε συνέντευξη του ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Βάϊος Καλοπήτας, στην προσπάθειά του, να παρουσιάσει τον εαυτό ως μέγιστο πολιτικό παράγοντα της περιοχή μας.
Επικαλούμενος την φιλική του σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ήταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο, παρουσίαζε τον εαυτό του, ως εκπρόσωπο του στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα, πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Αρχικά, αναπτύχθηκε φημολογία περί συμμετοχής του κ. Καλοπήτα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Όμως η υποψηφιότητά του «κόπηκε» με παρεμβάσεις παραγόντων του κόμματος, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Για να δικαιολογήσει την απουσία του από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, διέδιδε πως πήρε διαβεβαιώσεις από το ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό επίπεδο, για την στήριξή του στις δημοτικές εκλογές, ως υποψηφίου δημάρχου Ρόδου.
Όμως επειδή η υποψηφιότητά του δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση, ούτε και μπορούσε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Αλέξανδρο Κολιάδη στις δημοτικές εκλογές και να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.
 Αν και αποτελεί τον πόλο το ΠΑΣΟΚ στους κόλπους της δημοτικής αρχής, συναίνεσε με την απόφαση του κ. Κολιάδη να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Λάζαρου Κυρίζογλου,  παρότι σε πρόσφατη συνέντευξη του επεσήμανε ότι με το δήμαρχο Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Τώρα» Χάρη Δούκα έχει άριστες σχέσεις που είναι σε όλους γνωστές. Παρόλα αυτά, ούτε ο ίδιος αποπειράθηκε να θέσει υποψηφιότητα με τον κ. Δούκα στις εκλογές της ΚΕΔΕ, γιατί γνώριζε εξ αρχής πως δεν θα έχει καμία τύχη να εκλεγεί.
 Ο κ. Καλοπήτας που ορίστηκε αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων, μέχρι σήμερα αποφεύγει να παρουσιάσει το όραμα και τις προτάσεις του για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, αν και η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει και η Μεσαιωνική Πόλη βρίσκεται σε «μαύρο» χάλι.
 Βέβαια, αποφεύγει να τοποθετηθεί με στοιχεία και επί της ουσίας στην ένσταση που κατέθεσε μια κάτοικος Ιαλυσού και υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Με Δύναμη για τη Ρόδο», και με την οποία ζητά να αναγνωριστεί ότι συντρέχει στο πρόσωπο του κ. Καλοπήτα το κώλυμα εκλογιμότητας και το ασυμβίβαστο του άρθρου 10 του ν.4804/21, να ακυρωθεί η εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου Ρόδου με το συνδυασμό «ΕΝΑ- Ενωμένοι Αλλάζουμε- Μαζί για τη Ρόδο» και να μεταρρυθμιστεί η με αριθμό 22/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας). Ο κ. Καλοπήτας με βάση την ένσταση που κατατέθηκε και θα εκδικαστεί στις 28 Μαρτίου, φέρεται να συμμετέχει ως μέτοχος 50% και συνδιαχειριστής  μέχρι και τις 14 Αυγούστου 2023, σε εταιρεία που αναλάμβανε την εκτέλεση έργων στο δήμο της Ρόδου.

0Shares