Scroll Top

Γιατί πάντα εκτός κυβέρνησης οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές ; Άρθρο του Γ. Πολυβώτη

CNA_T75ba42cfd50c43ca95769a8457610b94

Γράφει ο Γιώργος Πολυβώτης

Μήπως ήλθε η ώρα να διεκδικήσουν οι Δωδεκανήσιοι να “παίξουν” σε υψηλό επίπεδο; Το λέω αυτό με αφορμή την πρόσφατη κατάσταση με την χιονοκαταιγίδα που ταλαιπώρησε την χώρα και που δυστυχώς το κράτος έδειξε σημάδια υπνηλίας. Ιδιαίτερα στις εθνικές οδούς αλλά και στην περίπτωση της Αττικής οδού τα πάντα έγιναν μπάχαλο. Στην αρχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός ανέφερε οτι θα είχε κυβέρνηση αρίστων. Ωστόσο κάποιοι που βρέθηκαν σε σημαντικά υπουργεία έμειναν μετεξεταστέοι. Με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα στην κοινωνία τα οποία παραμένουν άλυτα . Δεν θα μπω στην διαδικασία να τα αναφέρω διότι δεν είναι ο λόγος που γράφω αυτά σήμερα.

Ο λόγος είναι ότι η Δωδεκάνησος η οποία διαθέτει άριστους επιστήμονες και τεχνοκράτες οι οποίοι ψηφίσθηκαν από τους πολίτες δεν έχουν βρει την θέση που θα έπρεπε σε κάποια υπουργική σύνθεση. Αν εξαιρέσουμε την μικρή θητεία του Μάνου Κόνσολα στο Υπουργείο τουρισμού σαν υφυπουργός και την καρατόμησή του , ανεξήγητα στον πρώτο μίνι ανασχηματισμό , οι υπόλοιποι βουλευτές από την Δωδεκάνησο δεν είδαν κάποια θέση να τους προτείνετε . Ο Μάνος Κόνσολας μόλις έκανε την υπέρβαση με την ΑΣΤΕΡ την επόμενη ημέρα του έδειξαν την πόρτα της εξόδου κατά την άποψη μου κακώς. Προχωράμε στην συνέχεια σε άλλους μίνι ανασχηματισμούς αλλά και πάλι η Δωδεκάνησος έμεινε έξω από το κυβερνητικό σχήμα . Να τα πάρουμε τα πράγματα όμως όπως πρέπει. Ο Βασίλης Υψηλάντης δικηγόρος στο επάγγελμα και γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν προτιμήθηκε να μπει σε υπουργείο . Γόνος οικογένειας με καταβολές πολιτικές και με τον παππού του Μιχάλη Πετρίδη αναμορφωτή της Ρόδου αλλά και του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας . Είναι η περίπτωση αρίστου χωρίς εισαγωγικά ,  που αναζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά τον προσπέρασε. Ο Γιάννης Παππάς , με γνώσεις στο μάρκετινγκ όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα που δούλευε σε μηντιακούς χώρους στην θέση του εμπορικού διευθυντή με τεράστιες γνωριμίες αλλά και με ικανότητα διαχείρισης θεμάτων άψογα και όμως έμεινε και αυτός εκτός .

Βλέπουμε δυστυχώς στο κυβερνητικό σχήμα να επιλέγονται άτομα που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους . Μάλιστα δε ,προκρίνονται άτομα τα οποία προέρχονται από άλλους κομματικούς χώρους που λόγω των συγκυριών προσκόλλησαν στην Νέα Δημοκρατία και ανέβηκαν στο υπουργικό τραίνο χωρίς όμως να έχουν τις ικανότητές των Δωδεκανησίων βουλευτών οι οποίοι είναι  παρασάγγας καλύτεροι.

Εδώ τίθεται το ερώτημα . Γιατί αυτοί και όχι οι Δωδεκανήσιοι;

Μήπως πρέπει και οι δικοί μας βουλευτές να αρχίσουν αν απαιτούν και όχι να επαιτούν ; Έχουν τα προσόντα , έχουν τις ικανότητες αλλά πρέπει να μπουν και στο βαθύ διοικητικό σχήμα ώστε να επωφεληθεί ο τόπος από την παρουσία τους . Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις εξελίξεις .

0Shares

Comments (2)

Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, let alone the content!

I enjoy what you guys are usually up too. This type of clever work and coverage! Keep up the superb works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll.

Leave a comment