Scroll Top

Γεγονός η πρώτη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού με drone από την Κω στην Ψέριμο 

Drone

Με επιτυχία έλαβε χώρα η πρώτη διανησιωτική πτήση μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού του drone operator PROBOTEK μέλος του ομίλου Unisystems και του PLEIADES ΙοΤ Cluster με την χρηματοδότηση της ACS. 

Η πρώτη άδεια που δόθηκε στην χώρα από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και αφορούσε την μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού μεταξύ Κω και Ψερίμου βασίστηκε στην τεχνογνωσία δημιουργίας εγχειριδίου διαδικασιών από την Drops Smart Hubs, η οποία επιπλέον εξειδικεύεται στις βάσεις απογείωσης και προσγείωσης των drones, και μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες ένωσε τις δυνάμεις της για την πραγμάτωση αυτού του δύσκολου και παράλληλα μεγάλης πρόκλησης έργου.

Η παρουσίαση του εγχειρήματος πραγματοποιήθηκε στις 8/9/2023 στο Kipriotis Panorama Hotel & Suites στην Κω. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACS κος. Απόστολος Γεωργαντζής, ο Innovation Manager της ACS κος. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Business Development Manager Unisystems & Pleiades IoT Innovation Cluster κος Νίκος Γιαννακάκος, ο ανώτατος επιχειρησιακός διευθυντής της PROBOTEK κος. Παναγιώτης Αποστολόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Drops Smart Hubs κα Φραγκισκα Τσιουτσιου ενώ το παρών έδωσαν οι Αρχές του τόπου και άλλα σημαίνοντα στελέχη της Κωακής κοινωνίας. 

Στην εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο πραγματοποίησε την πιλοτική πτήση από την Κω στην Ψέριμο, και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του εγχειρήματος και των δεδομένων της πτήσης με πραγματικά πλάνα.

0Shares