Scroll Top

Απόψη του Γιάννη Κουμέντου. ΠΑΕ Ρόδος .. Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας ….

tonis-696x385

Διάβασα δηλώσεις του μεγαλομετόχου –όχι προέδρου – μετά από το φιλικό παιχνίδι που έδωσε η Ρόδος στην Καλλιθέα με την ομώνυμη τοπική ομάδα “Όποιος θεωρεί πως η φανέλα που φοράει δεν είναι  βαριά, να φύγει τώρα και εμείς θα αναλάβουμε τα έξοδα του ως το τέλος.  Η υπομονή εξαντλήθηκε . Η ΡΟΔΟΣ είναι μεγάλο όνομα για μικρούς παίκτες¨ .  Κατάλαβα ότι ο εκνευρισμός του είναι έντονος γιατί η ομάδα δεν έδειξε στοιχεία που να τις προσδίδουν τον χαρακτήρα που της αποδόθηκε από την αρχή της προετοιμασίας , αυτού του φαβορί για την άνοδο. Νέα ήττα σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για τον χαρακτήρα του είναι βαρύ. Μέχρι εδώ καλά και το καταλαβαίνω.

Γιατί προφανώς περίμενε με τα λεφτά που έβαλε αποκτώντας ποδοσφαιριστές που θεωρητικά είναι από το πάνω ράφι να παίρνει εύκολα τα αποτελέσματα και να δίνει στον κόσμο της ομάδας την αίσθηση ότι η υπόθεση άνοδος θα είναι εύκολη .

Έλα όμως που άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.

Στο ποδόσφαιρο για να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα.

Βάλε μια σακούλα χρήματα στο κέντρο του γηπέδου και περίμενε να σκοράρει. Δεν θα γίνει ποτέ……

Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή. Η Ρόδος είναι ένα σύνολο που δημιουργήθηκε στην παρούσα φάση από την αρχή. Αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και πρωταθλήματα και περιμένεις να σου κάνουν την διαφορά.

Δεν είναι έτσι. Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε φέτος ήταν ο εξοστρακισμός του προηγούμενου ρόστερ. Ο κορμός που έπρεπε να κρατηθεί πήγε περίπατο. Τουλάχιστον οκτώ παίκτες από την περσινή πετυχημένη ομάδα έπρεπε να διατηρηθούν και επάνω σε αυτούς να στηριχθείς μπολιάζοντάς την με νέους οι οποίοι θα κάνουν την διαφορά. Δεν θα μπω στην διαδικασία ονομάτων. Θεωρώ πάντως ότι και ο προπονητής θα έπρεπε να δημιουργήσει ασπίδα γύρω τους από τους τριγύρω του και να τους απομακρύνει την σκέψη να φτιαχτεί ομάδα από το μηδέν. Τέτοια μόνο ο Μάρτινς στον Ολυμπιακό τα κάνει αλλά έχει δίπλα του διοίκηση που τον στηρίζει με υπομονή αλλά και γνώση που θα την ζήλευαν οι περισσότεροι προπονητές στον πλανήτη.

Επιστρέφω στην Ρόδο. Η διάθεση για να περάσει σε άλλο επίπεδο είναι δεδομένη και αυτό φαίνετε δια γυμνού οφθαλμού. Δεν φτάνει αυτό από μόνο του.

Οι σωστές κινήσεις από τον καπετάνιο βοηθούν το καράβι να μην πέσει σε ξέρα και να μην συναποφασίζει με τον κάθε μούτσο που έχει την δική του άποψη για τους δικούς του λόγους.

Αυτός που πληρώνει έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο. Μαζί του όμως πρέπει να έχει ικανούς τεχνοκράτες επιστημονικά κατηρτισμένους που θα του δίνουν συμβουλές τις απαραίτητες και ταυτόχρονα να έχει ανοικτά αυτιά για να μαθαίνει .

Τώρα ότι έγινε έγινε. Για να ξεκινήσεις από την αρχή με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα σε δεκαπέντε ημέρες πάει στην σέντρα οποιαδήποτε κίνηση διάσπασης θα ήταν καταστροφική.

Χρειάζεται σωστή διαχείριση  σε κάθε κρίση , όχι σπασμωδικές κινήσεις και φυσικά τα εν οίκο μη εν δήμο. Κάτι που δεν συνέβη χτες και άμεσα βγήκε η δυσφορία προς τα έξω ενώ θα έπρεπε να κρατηθεί μέσα. Η δήλωση έγινε  μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το οπαδικό πνεύμα. Να ικανοποιηθεί ο φίλαθλος ότι ο μεγαλομέτοχος δεν καταλαβαίνει, τα χώνει στους κακούς ποδοσφαιριστές και τα σχετικά-  άσχετα  διάφορα , τα οποία αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από αυτό που χρειάζεται και που είναι το θετικό αλλά και η θετική σκέψη .

0Shares

Comments (2)

Wow, fantastic blog structure! How lengthy have you been running a blog for?

you made running a blog look easy. The total glance of your
website is wonderful, let alone the content! You can see similar here sklep

Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords
but I’m not seeing very good results. If you know of any
please share. Thank you! You can read similar art here:
Scrapebox List

Leave a comment