Scroll Top

Ανακοίνωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σύλλογου Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδελφοσύνη

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-04-17 104903

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ήθη και τα έθιμα τους γιόρτασαν οι Έλληνες φορολογούμενοι Μουσουλμάνοι της Ρόδου μαζί με φίλους χριστιανούς σε μια ξεχωριστή βραδιά που οργάνωσε  o Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδελφοσύνη που εδρεύει νόμιμα στην Ρόδο από το 2000. Προσκεκλημένοι της εκδηλώσης ήταν όλα τα μέλη και φίλοι του συλλόγου και όλοι   οι τοπικοί φορείς του Νησιού από την Αστυνομική διεύθυνση Δωδεκανήσου έως και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Τίμησαν με την  παρουσία τους  την εκδήλωση του Ραμαζαν Μπαϊράμ 2024 που έγινε στο  κατάμεστο Αρίων Παλλάς και  ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του αειμνήστου  Selçuk Ozcan ,ο  Υφυπουργός Παππάς Ιωάννης, οι  βουλευτές Κόνσολας Μάνος , Υψηλάντης Βασίλειος,  ο Αντιπεριφεριάρχης  πρωτογενή τομέα Νότιου Αιγαίου,  Ζαννετίδης Φιλήμονας, ο Πρόεδρος 

Δημοτικού Συμβουλίου Κασάπης  Κυριάκος ,  ο Αντιδήμαρχος  Σωτρίλης Θωμάς, κοινωνικής πολιτικής @αλληλεγγύης.

 Ο Γενικός Πρόξενος  της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Ρόδο Kircaliali Salim,  ο Πρόεδρος του Πανελληνίου ιατρικού συλλόγου- υποψήφιος Ευρωβουλευτή Εξαδάκτυλος  Αθανάσιος, ο αντιπρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Κουτσόπουλος Κωνσταντίνος. Παρόντες ήταν και οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Σιεχ Μουσταφά  ,Ζαμαντάκης Μεχμέτ, Ζαμαντάκης Ραμαζαν.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί φίλοι  Τούρκοι υπήκοοι που αγαπούν την Ρόδο και βρίσκονταν εδώ για διακοπές. Σημειωτέον πως η αφίσα που μιλάει στα τουρκικά φτιάχτηκε αποκλειστικά και μόνο για τους επισκέπτες που δεν ομιλούν την Ελληνική Γλώσσα .

Τον συντονισμό του προγράμματος επιμελήθηκε η Πρόεδρος του συλλόγου Μπεχιτζέ Σελλαβτζή. Με

ιδιαίτερη συγκίνηση ανέφερε πόσο πολύτιμος ήταν για την τοπική κοινωνία ο αείμνηστος  Selçuk Ozcan και πόσο μεγάλη είναι η απουσία του.

Στην συνέχεια τον λόγο  έδωσε  στον Υφυπουργό και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, στους  εκπροσώπους την Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Δήμου της Ρόδου, που και εκείνοι έκαναν την τοποθέτηση τους με έναν εγκάρδιο χαιρετισμό σχετικά με τον παιδικό  τους  φίλο – αδερφό, γείτονα, εκλιπόντα Selçuk Ozcan. Ευχήθηκαν χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και έδωσαν τα συγχαρητήρια τους για το αφιέρωμα και το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση.

Η πρόεδρος τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και προχώρησε σε απονομές για τους  επιτυχόντες στις εξετάσεις ξένης γλώσσας  και  τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας (τουρκικής γλώσσας) του Υπουργείου Πολιτισμού και θρησκευμάτων Ελλάδος για τα επίπεδα Β1 & Β2.

 Αμέσως μετά το πρόγραμμα ξεκίνησε με το  ερασιτεχνικό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου που αποτελείται από τα μικρά και νεαρά παιδιά των μελών που έκλεψαν την παράσταση με τους ξεσηκωτικούς χορούς τους και τις παραδοσιακές φορεσιές των εθίμων τους.

Τέλος την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Σελτσούκ Οζτζάν εγγονός του αειμνήστου  Selçuk Ozcan που φέρει και το όνομα του.

Η πρόεδρος με υπόκλιση της  ευχαρίστησε τους εθελοντές  που εργάστηκαν αφιλοκερδώς και ευχήθηκε χρόνια πολλά  και καλή διασκέδαση σε όλους όσους παρευρέθησαν  εκεί.

0Shares