Scroll Top

“Χαστούκι” στη δημοτική αρχή η παραίτηση του Μάνου Στεφανίδη!

DSC_0164

Του Παντελή Χατζηπέτρου

«Χαστούκι» στη δημοτική αρχή, αποτελεί η επιστολή -παραίτησης του Μάνου Στεφανίδη από την θέση του προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.
 Στην επιστολή του αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον της προέδρου του Μουσείου Σουζάνας Καρδούλια, την οποία κατηγορεί μεταξύ άλλων για αδυναμία συνεργασίας και ανυπαρξία έργου και δράσεων από πλευρά της, με αποτέλεσμα η Καλλιτεχνική Επιτροπή να μην συνεδριάσει ούτε μία φορά από την ημέρα σύστασής της.
Ο κ. Στεφανίδης σεβόμενος την ιστορία της Πινακοθήκης, όπως αναφέρει στην επιστολή του, υπέβαλλε την παραίτησή του γιατί η παρουσία του στη Ρόδο δεν θέλει να είναι, ούτε διακοσμητική ούτε και προσχηματική, αλλά ουσιώδης με απτά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία.
 Να υπενθυμίσουμε πως το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης μετά από παρεμβάσεις και αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής εξαιρέθηκε από την εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε την συγχώνευση- κατάργηση των νομικών προσώπων, και συνεχίζει τη λειτουργία του ως αυτόνομος οργανισμός. Η παρακαταθήκη που άφησε μεγάλη, και η οποία όπως φαίνεται δεν αξιοποιείται από το νυν διοικητικό συμβούλιό του, το οποίο μάλιστα έχει να συνεδριάσει εδώ και κάποιους μήνες.
 Εδώ και πέντε μήνες το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, ο άλλοτε κραταιός χώρος πολιτισμού της Ρόδου, πέρα από κάποιες αποσπασματικές δράσεις μικρής κλίμακας και τοπικού ενδιαφέροντος, δεν έχει διοργανώσει, αλλά ούτε και προγραμματίζει να διοργανώσει, σύμφωνα πάντα με τον παραιτηθέντα πρόεδρο της καλλιτεχνικής επιτροπής, κ. Στεφανίδη καμία έκθεση, σε αντίθεση με άλλα μουσεία που έχουν να επιδείξουν σπουδαίο έργο και δράσεις κατά την ίδια περίοδο, και όλα αυτά με ευθύνη βέβαια της προέδρου του κ. Καρδούλια. Μπορεί η ίδια να προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο όμως η παρουσία της στη θέση της Προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης μέχρι τώρα είναι ανούσια, τυπική  και μάλλον διακοσμητική.
Βέβαια το αξίωμα και της Προέδρου της Κοινότητας Ρόδου που επίσης κατέχει, μπορεί να μην της επιτρέπει χρονικά  να ασχολείται με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, όμως αποτελεί επιλογή της η διττή ιδιότητά της. Εκτός βέβαια και αν εξαιτίας της διαμάχης στην οποία βρίσκεται με ειδική σύμβουλο του Αλέξανδρου Κολιάδη, η οποία πιέζει με κάθε τρόπο για να αναλάβει την προεδρία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, βρίσκει εμπόδια για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων τα οποία έχει ανάγκη το νησί μας και έχουν συνηθίσει οι συμπολίτες μας!

0Shares