Scroll Top

Του Γιάννη Κουμέντου. Ζωή ή θάνατος για το ποδόσφαιρο. Αποφασίζουν οι επιστήμονες και το Υπουργείο Αθλητισμού.

w16-736474

Κοντά τα Σάββατα κοντά και οι Κυριακές για να δούμε κατά πόσο θα συνεχιστεί ή για να μιλάμε σωστά θα ξεκινήσει το άμοιρο πρωτάθλημα της Football League . Χτες ήταν να γίνει συνάντηση με την ΕΠΟ και τον Λευτέρη Αυγενάκη αλλά μισή ώρα πριν ξεκινήσει η περιβόητη αυτή επαφή τελικά ο υπουργός την ακύρωσε.

Τι συνέβη άραγε και ο Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να συνεχίσει το μαρτύριο της σταγόνας στις ομάδες; Θεωρίες υπάρχουν πολλές δεν είναι της ώρας να τις αναπτύξουμε γιατί θα βρεθούμε ίσως εκτεθειμένοι. Αυτό που πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι είναι η νέα εξέλιξη που υπάρχει στην πρόταση Αυγενάκη για αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο. Στο νομοσχέδιο που φέρνει στην Βουλή μετά την ολιστική μελέτη που την εναρμονίζει με αυτό μπορεί να μπουν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νυν υπουργός είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι αλλαγές που είχε κάνει ο πρώην κ. Βασιλειάδης επι ΣΥΡΙΖΑ,  ήταν ότι χειρότερο για το άθλημα. Ωστόσο και ενώ όλοι περίμεναν το καλοκαίρι να προχωρήσει η αναδιάρθρωση τελικά παρέμειναν ως είχαν τα πράγματα με αποτέλεσμα να γίνουν τα πάνω – κάτω στον σχεδιασμό των ομάδων που περίμεναν την δημιουργία ισχυρής Super League2 .

Όμως η πανδημία του κορωνοιού δείχνει να οδηγεί σε νέες αποφάσεις.

Εκ των πραγμάτων μιας και βρισκόμαστε στα τέλη Ιανουαρίου και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι προπονήσεις στο τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα  και δεν γνωρίζει κανείς το πότε θα ξεκινήσουν μιας και είναι απόφαση πέρα του υπουργού αλλά με απόφαση των λοιμωξιολόγων βολεύει τελικά να μπει στην εξίσωση η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και οι ομάδες να αρχίζουν να κάνουν προγραμματισμό πλέον για την επόμενη σαιζόν.

Όμως επειδή πρέπει να φέρουμε στο τραπέζι και τις περίπου 1000 οικογένειες ποδοσφαιριστών που περιμένουν με αγωνία να ξεκινήσουν γιατί είναι επαγγελματίες και ζουν από το άθλημα  το καλύτερο θα ήταν βάση των ειδικών συνθηκών να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα βάζοντας μέσα σε αυτά και τα ερασιτεχνικά που ήδη είχαν ξεκινήσει να παίζουν και σταμάτησαν ξαφνικά.

Σε αυτή την περίπτωση θα φανεί κατά πόσο οι παράγοντες θα βολευτούν με μια απόφαση αναδιάρθρωσης χωρίς να υπολογίζουν τις ψυχές που περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα των πρωταθλημάτων. Ή τελικά θα μπουν αντρίκια και παντελονάτα να ζητήσουν το ξεκίνημα αυτών για να ξεκινήσει η κατά κάποιο τρόπο κανονικότητα στις ζωές των ποδοσφαιριστών.

Πάντως όπως και να έχει το ποδόσφαιρο βρίσκεται στην εντατική . Και οι σωστές κινήσεις θα πρέπει να το οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα  με σταθερά βήματα και διώχνοντας την αγωνία για όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό.

Ο κορωνοιός τελικά ήταν η αιτία που  θα ξεχωρίσει αυτούς που ζουν από το ποδόσφαιρο με αυτούς που το  εκμεταλλεύονται .

 

0Shares

Comments (5)

Wow, marvelous weblog format! How lengthy have you ever been blogging for?
you made blogging look easy. The full look of your site is
magnificent, let alone the content material! You can see similar here sklep

Hurrah, that’s what I was searching for, what a material!
existing here at this webpage, thanks admin of this site. I saw similar here: Najlepszy sklep

Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate
your efforts and I will be waiting for your next write ups thanks once again.
I saw similar here: Dobry sklep

A person essentially lend a hand to make severely posts I might state. This is the very first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the research you made to make this actual publish extraordinary. Wonderful activity!

It’s very interesting! If you need help, look here: ARA Agency

Leave a comment