Scroll Top

Ο Φόρος Αίματος Στην Άσφαλτο…… Το Θέμα Στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δημήτρη Κρητικό

Δ-ΚΡΗΤΙΚΟΣ-960x620

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την ραγδαία αύξηση των τροχαίων  ατυχημάτων και δυστυχημάτων στο νησί της Ρόδου, ζητά δημόσια πλέον από τον Δήμαρχο  Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΔΟΣ Αξιών» κ. Δημήτρης Κρητικός.

Με αφορμή τον βαρύ απολογισμό τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων τις τελευταίες μέρες, ο κος Κρητικός επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Ο κόμπος έφθασε πια στο χτένι. Ο απολογισμός σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στη Ρόδο, τραγικός: 19 νεκροί από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι και χθες και εκατοντάδες τραυματίες στο νοσοκομείο μας, είναι το ανατριχιαστικό σύνολο που δυστυχώς αντιστοιχεί στην θλιβερή πραγματικότητα.

Είχα ζητήσει επισήμως από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας να ασχοληθούμε ως ανώτατο πολιτικό όργανο του νησιού με το πρόβλημα αυτό καθώς επίσης και με το κυκλοφοριακό. Δυστυχώς ακόμα περιμένω.

Είχα καταθέσει επίσης, στο σώμα, δημοσίευμα αθηναϊκού μέσου ενημέρωσης, (https://www.protothema.gr/greece/article/968200/sadorini-eidiko-shedio-astunomeusis-gia-tin-enishusi-tis-asfaleias-tou-nisiou)_ το οποίο μας πληροφορούσε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Χρυσοχοΐδης, ενέκρινε μετά από αίτημα των τοπικών αρχών της Σαντορίνης, την τοποθέτηση 80 αστυνομικών(!) οι οποίοι θα τόνωναν το αίσθημα ασφαλείας (όπως αναφερόταν στο δημοσίευμα) του κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Εμείς τι διεκδικήσαμε και τι κερδίσαμε άραγε ως Ρόδος; Γιατί οι πληροφορίες που υπάρχουν θέλουν την αστυνομική δύναμη του νησιού μας (και ειδικά την Τροχαία Ρόδου) αποδεκατισμένη με αποτέλεσμα οι τροχονόμοι στους δρόμους να αποτελούν σπάνιο φαινόμενο.

Αγαπητοί Ροδίτες και Ροδίτισσες. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου χωρίς καμία αμφιβολία. Χτες βράδυ έγινα ο ίδιος μάρτυρας ενός τέτοιου τροχαίου ατυχήματος που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία. Με εμπλεκόμενους νέα παιδιά που επέβαιναν σε δίκυκλα.

Καθημερινά βλέπουμε και διαβάζουμε τι συμβαίνει. Δίκυκλα χωρίς κράνος και φώτα, μεγάλες ταχύτητες ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές, δρόμοι χωρίς φωτισμό και σήμανση, στάθμευση όπου εξυπηρετεί  τον καθένα ακόμα και σε διαβάσεις πεζών, κανένας σεβασμός σε ανάπηρους, ποδήλατα και πεζούς και τόσα άλλα και …Ο ΣΩΖΩΝ ΕΥΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ!

Τα ασθενοφόρα και οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν τραυματίες στο Νοσοκομείο μας.

Ο φόρος αίματος που έχουν πληρώσει δεκάδες οικογένειες στη Ρόδο είναι βαρύτατος. Δεν πάει άλλο. Ας το καταλάβουμε. Κι εμείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραμείνουμε άλλο θεατές. Ζητώ από το δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη την άμεση σύγκληση δια ζώσης του δημοτικού συμβουλίου».

0Shares

Comments (6)

… [Trackback]

[…] Info on that Topic: in12.gr/ο-φόρος-αίματος-στην-άσφαλτο-το-θέμα-σ/ […]

… [Trackback]

[…] Find More here to that Topic: in12.gr/ο-φόρος-αίματος-στην-άσφαλτο-το-θέμα-σ/ […]

… [Trackback]

[…] Read More to that Topic: in12.gr/ο-φόρος-αίματος-στην-άσφαλτο-το-θέμα-σ/ […]

… [Trackback]

[…] Information on that Topic: in12.gr/ο-φόρος-αίματος-στην-άσφαλτο-το-θέμα-σ/ […]

… [Trackback]

[…] Read More on that Topic: in12.gr/ο-φόρος-αίματος-στην-άσφαλτο-το-θέμα-σ/ […]

… [Trackback]

[…] Find More Information here to that Topic: in12.gr/ο-φόρος-αίματος-στην-άσφαλτο-το-θέμα-σ/ […]

Leave a comment