Scroll Top

Νίκος Δένδιας: Τηλεδιάσκεψη 14 υπουργών εξωτερικών της Ευρώπης για τον τουρισμό την Πέμπτη

nikos-dendias-upoyrgos-exwterikwn-ypologistis

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να συμμετέχει την Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους ομολόγους του, με θέμα την επανεκκίνηση του τουρισμού μετά τα lockdown του κορωνοϊού.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη ομάδας κρατών μελών της ΕΕ στην οποία λαμβάνει μέρος ο Νϊκος Δένδιας. Η τηλεδιάσκεψη αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας και θα επικεντρωθεί στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και στα μέτρα για ασφαλή ταξίδια το φετινό καλοκαίρι που σημαδεύεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κροατίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Βουλγαρίας και της Ολλανδίας.

Τηλεδιάσκεψη Νίκου Δένδια με τους ΥΠΕΞ της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, σε άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. Πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας της ΕΕ με έξι χώρες προς ανατολάς, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών εξωτερικών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και του Νίκου Δένδια θα εστιασθούν στην Κοινή Ανακοίνωση για την Ανατολική Εταιρική Σχέση μετά το 2020, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας με έμφαση στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.
Πηγή: iefimerida.gr

0Shares

Leave a comment