Scroll Top

Επιστρέφει το sms μετακίνησης από 15 Ιουνίου……

forma-gov-gr-apagoreusi-kikloforias-katevaste-ti-vevaiosi-tipou-a-kai-ti-vevaiosi-tipou-v-photo-17-03-2020-15-01-571584458895-768x512

Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η πρόσβαση με αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας θα επιτρέπεται μόνο με sms, ενώ θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες.

Όπως είναι ήδη γνωστό, από τις αρχές του φθινοπώρου θα ενεργοποιηθεί ο Μεγάλος Αθηναϊκός Περίπατος, με ένα συνδυασμό πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και μονοδρομήσεων. Αλλάζουν όλα στο ιστορικό κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσα και αυτό για το επόμενο τρίμηνο θα επιφέρει σοβαρούς περιορισμούς στις διελεύσεις από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με αυτοκίνητο. Για την διέλευση, θα απαιτείται αποστολή γραπτού sms, που θα δικαιολογεί την μετακίνηση (ο πενταψήφιος αριθμός θα οριστικοποιηθεί και θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες).

Σχετικά με το θέμα της στάθμευσης, θα επιτρέπεται για τους εποχούμενους οδηγούς μόνο σε οργανωμένα parking, τα οποία θα πρέπει να είναι ενήμερα από πριν, για να κρατήσουν θέση (τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Αθηναίων επιπλέον επιλογές για το θέμα αυτό). Όσο για τους μόνιμους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, θα επιδεικνύουν μόνο την σχετική κάρτα στάθμευσης. Όλοι οι υπόλοιποι, είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν το sms που έχουν ήδη αποστείλει, μέσω του οποίου θα επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει κράτηση γι αυτούς σε συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης.

Για όσους εργάζονται στο κέντρο, προβλέπεται να σταθμεύουν μόνο σε θέσεις πάρκινγκ, οι οποίες θα έχουν μισθωθεί γι αυτούς (αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να οργανωθεί σύστημα κράτησης θέσεων στάθμευσης για ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα).

Οι δρόμοι που αναμένεται να κλείσουν για την υλοποίηση του Αθηναϊκού Περιπάτου είναι οι κάτωθι: Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Ολγας, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου. Kλειστό για τις χωρίς sms διελεύσεις θα είναι το τρίγωνο που στοιχειοθετείται από τις οδούς Μητροπόλεως-Ερμού-Αθηνάς-Σταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την οδό Αγίων Ασωμάτων και η Πλάκα που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως-Ερμού-Αγίων Ασωμάτων-Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου-Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας-Φιλελλήνων. Ακόμη, θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην οδό Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, συνοδευμένα με αντίστοιχη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα.

Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις: μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνεται το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Τα παραπάνω δεν ισχύουν για τα τροχοφόρα των μονίμων κατοίκων και για τα ταξί (μόνο επιβίβαση ή αποβίβαση, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα αυτοκίνητα μεταφοράς εμπορευμάτων για την τροφοδοσίας των καταστημάτων που λειτουργούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

0Shares

Leave a comment