Scroll Top

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ,ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

107787974_3355551187797224_6660911401482839483_o

Του Γιάννη Ν. Κουμέντου

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος συμβολίζει την στρατηγική επιλογή του Ερντογάν να αναγορεύσει την Τουρκία σε ηγετική δύναμη στο Σουνίτικο Ισλαμικό Κόσμο. Αφού σήμερα δεν μπορεί να ξανά-αποκτήσει καμία από τις τρεις ιερές πόλεις των μουσουλμάνων (Μέκκα-Μεδίνα-Ιερουσαλήμ), επανισλαμοποιεί την Αγία Σοφία και ταυτόχρονα ενταφιάζει οριστικά τον Κεμαλικό δυτικότροπο εκσυγχρονισμό. Όλα αυτά εντάσσονται ,εκτός από το εσωτερικό εκλογικό στόχο , σε συμβολισμούς ,που ενισχύουν την αναθεωρητική, επεκτατική και ιμπεριαλιστική πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή, στην στρατηγική επανοικοδόμησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν είναι τυχαία η δημιουργία εθνικής στρατιωτικής βιομηχανίας, η ένταξη της στις χώρες με χρήση πυρηνικής ενέργειας, η γεφυροποίηση της με χώρες της Αφρικής και της Ασίας μέσω της Turkish Airlines και η απόλυτη επενδυτική ταύτιση της με το Κατάρ. Εδώ και 20 χρόνια προετοιμάζει ο Ερντογάν την εφαρμογή των επεκτατικών του πολιτικών.
Ανεξάρτητα από τη ρευστή και ομιχλώδη κατάσταση ,που δημιουργεί η πολιτική απόσυρση από την περιοχή των ΗΠΑ και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία, είναι δεδομένο ότι θα παρουσιασθεί το «παράδοξο του Θουκυδίδη», δηλαδή η δημιουργία αντίρροπων συμμαχιών ,με άξονα τη Γαλλία, ώστε να εξασφαλισθούν τα Ευρωπαϊκά ενεργειακά συμφέροντα απέναντι στην αναθεωρητική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας.
Σήμερα όμως , για το θλιβερό γεγονός της ισλαμοποίησης της Αγίας Σοφίας ,η διεθνής κοινότητα πρέπει ,πέρα από τις ανακοινώσεις και τη έκφραση της δυσαρέσκεια της, να περάσει σε πρακτικές και εφαρμόσιμες πολιτικές καταδίκης. Αφού δεν σέβεται η Τουρκία τη διεθνή κοινότητα και τους κανόνες της , θα πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία από την ανάθεση και διεξαγωγή Πολιτιστικών, Αθλητικών ,επιστημονικών εκδηλώσεων.
Το διεθνές μποϋκοτάζ σε πολιτικές ,αθλητικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και κάθε είδους πνευματικές δραστηριότητες στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, εκτός από το μήνυμα της καταδίκης σε πολιτιστικό, ηθικό και αισθητικό επίπεδο ,θα επιφέρει και πρακτικά πλήγμα στην Τουρκική οικονομία. Ας ενεργοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση στο διεθνές και Ευρωπαϊκό περιβάλλον καθώς και οι αθλητικοί ,επιστημονικοί, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και ενώσεις στην προώθηση αυτής της πολιτικής.

0Shares

Comments (1)

Wow, incredible blog layout! How lengthy have you ever been running a blog for?
you make blogging glance easy. The full look of your website is
great, as neatly as the content material! You can see similar here ecommerce

Leave a comment