Scroll Top

Άγριο “χώσιμο” του Διαγόρα στην Ε.Π.Ο

diagoras

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Διαγόρας μετα τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Αναλυτικά

”Κύριε Πρόεδρε,
Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ένα κωμικοτραγικό σίριαλ, που ταλαιπωρεί αφάνταστα τις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και φυσικά, όλους εμάς που τις συγκροτούμε. Κι ενώ περιμένουμε να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα τη νέα περίοδο, με δική σας εισήγηση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανέβαλε εκ νέου το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά άμεσα όλες τις ΠΑΕ. Και μάλιστα για τις 19 Αυγούστου 2020, δείχνοντας σε όλους μας ότι για κάποιους προέχουν οι…καλοκαιρινές διακοπές, από την αγωνία, τον προβληματισμό, την αγανάκτηση και την απελπισία των υπαλλήλων στις ΠΑΕ.

Κανείς από εσάς δεν σκέφτεται τους ποδοσφαιριστές, τις οικογένειες τους, τους προπονητές, τους γυμναστές και όλο το υπόλοιπο προσωπικό; Όλους αυτούς που πλήρωνε το Κράτος, λόγω κορωνοϊού, και που χρειάζονται άμεσα να επιστρέψουν στις εργασίες τους για να συνέλθουν κάπως, από τα όσα πέρασαν τις τελευταίες πολλές εβδομάδες. Εμάς τις ΠΑΕ δεν μας υπολογίζει κανείς; Αντί να ασχολούμαστε σοβαρότατα με το πώς θα εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο υγείας τη νέα περίοδο για την προστασία όλων μας, συναντούμε μόνο αναβολές που σε καθημερινή βάση αυξάνουν την αβεβαιότητα!

Σαν ΠΑΕ Γ.Σ. Διαγόρας 1905 έχουμε αναβάλλει τρεις φορές την μετακίνηση μας  σε προπονητικό Κέντρο, με το όποιο κόστος συνεπάγεται αυτό. Δεν μπορούμε  να οριστικοποιήσουμε συμφωνίες με Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές,  να καταλήξουμε που θα μένουν οι εκτός Ρόδου υπάλληλοι μας, που θα τρώνε, πότε θα περάσουν τεστ για το covid-19, αναζητούμε τρόπους να πείσουμε χορηγούς  να συνεργαστούν μαζί μας, όταν κάποιοι ήδη μας αρνήθηκαν, βλέποντας την όλη μετέωρη κατάσταση και πολλά άλλα.

Κύριε Πρόεδρε, μπορεί να προερχόμαστε από τα ερασιτεχνικά μας σωματεία, που όπου συμφέρει την ΕΠΟ το επικαλείται, αλλά μη ξεχνάτε ότι κι εσείς και οι ερασιτέχνες παράγοντες της ΕΠΟ ότι είμαστε Ανώνυμες Εταιρίες με υποχρεώσεις και μας βάζετε εμπόδια! Ξέρετε πόσα χρήματα χάνει το Δημόσιο από την αδράνεια μας; Και μάλιστα τον μήνα Αύγουστο, που δεν υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές εισφορές. Χάνονται έσοδα από ΦΠΑ, έχει απώλεια εσόδων η ΠΑΕ μας, έχει απώλεια εσόδων το Κράτος. Αυτά και άλλα πολλά τα έχετε σκεφθεί ή μήπως σκέπτεσθε τη θέση σας, που σας εκλέξαμε εμείς, οι ίδιες οι ΠΑΕ και όχι οι παράγοντες της ΕΠΟ; Σαν ΠΑΕ Γ.Σ. Διαγόρας 1905 δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι!  Δώστε τη λύση…χθες! Πέρσι, οι ΠΑΕ που ανέβηκαν κατηγορία από την Γ΄Εθνική, είτε αυτόματα, είτε με αγώνες μπαράζ, όπως εμείς, βρεθήκαμε στην…ίδια κατηγορία με απόφαση του ανεκδιήγητου τότε Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη. Αλήθεια, που βρίσκεται ο συγκεκριμένος. Τουλάχιστον, ο σημερινός Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης ψήφισε νόμο (4684/20), που δίνει το δικαίωμα στις Λίγκες να αποφασίσουν για τα του οίκου τους.

Απαιτούμε να τηρηθεί η νομιμότητα των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Θετικές ή αρνητικές για την ΠΑΕ μας! Να ξέρουμε τι θα γίνει και τι θα κάνουμε… Δεν θα ανεχτούμε καμία παράτυπη, παράνομη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου,
πλην αυτών που έχουν ήδη παρθεί!

Παρότι ο τουρισμός έχει πληγεί κατά 90% στη Ρόδο, είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Είμαστε μια ανώνυμη εταιρία με στόχους και οράματα! Πολυμετοχική, με 100.000 ευρώ κεφάλαιο, συνεπής, που απασχολεί 50 άτομα προσωπικό και που προσφέρει στον τόπο και την εθνική οικονομία. Κι έρχεται ο Συνεταιρισμός και μας δημιουργεί προβλήματα!  Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ενέργειες που δείχνουν ερασιτεχνισμό και δείχνουν να ικανοποιούν προσωπικά συμφέροντα! Αν δεν μπορείτε και χρειαστεί, να ζητήσουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού να δώσει τη λύση! Η Κυβέρνηση από τη μια στηρίζει τις επιχειρήσεις, λόγω κορωνοϊού, και από την άλλη εσείς μας βάζετε στην αδράνεια!
19 Αυγούστου σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου αύριο, 23 Οκτωβρίου μεθαύριο…
Αφήστε για λίγο την μάσκα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να πάρει βαθιές ανάσες και να μπορέσουμε οι ΠΑΕ να ξεκινήσουμε το δύσκολο έργο, φέτος κάτω από διαφορετικές συνθήκες…

0Shares

Comments (1)

Wow, awesome weblog structure! How long have you been running a blog for?
you made running a blog glance easy. The overall glance of your web site is fantastic, let alone the content!
You can see similar here e-commerce

Leave a comment