Scroll Top

Δήμος Ρόδου….. 603.000 ευρώ για έξυπνες πόλεις ενώ έχουμε δημοτικό σύμβουλο που τα γνωρίζει καλύτερα και Δωρεάν…

imagesdatafiles122023

Άποψη: Του Γιάννη Κουμέντου

Πραγματικά είναι πολύ καλό να συμβαίνουν κινήσεις ανάπτυξης στην περιοχή μας και ειδικά στον δήμο Ρόδου. Προσπαθώντας να σερφάρω στο ίντερνετ μία ανάρτηση από άλλο δήμο μου δημιούργησε την περιέργεια να μπω μέσα στο Διαύγεια και να αρχίσω να βλέπω διάφορες αποφάσεις που έχουν σχέση με τον δικό μας δήμο. Σε μια από αυτές που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν αυτή που είχε σχέση με τις νέες τεχνολογίες και  με τις έξυπνες – λεγόμενες- πόλεις . Είναι μια αν δεν κάνω λάθος προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Τρικκαίων και με την εταιρία που διαχειρίζεται τον τρόπο που ο συγκεκριμένος δήμος έχει αποκτήσει κατα κάποιο τρόπο έξυπνη λειτουργία σε αρκετούς τομείς . Το κόστος της σύμβασης ήταν 603.000 ευρώ. Ενα νούμερο αρκετά μεγάλο που προσδίδει και το ανάλογο κύρος για το τι μπορεί να δημιουργήσει και ο δικός μας Δήμος Ρόδου αγοράζοντας προφανώς τεχνογνωσία.

Εδω θα σταθώ και θα βάλω στο τραπέζι μια διαφορετική παράμετρο. Να  τονίσω οτι είμαι πάντα υπέρ των όσων γίνονται με σκοπό την καλυτέρευση  και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όμως…….

Τα χρήματα αυτά που θα δοθούν για την απόκτηση τεχνογνωσίας έξυπνης πόλης θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Θα ας εξηγήσω παρακάτω.

Το 2012 σε ένα διαγωνισμό της KNX AWARDS για έξυπνα κτήρια και τεχνολογίες είχε λάβει μέρος και ένας Ρόδιος πολίτης . Το όνομα του Παντελής Προυσάλογλου. Μέσα σε εκατοντάδες διαγωνιζόμενους κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση και να λάβει το παγκόσμιο μετάλλιο για τα έξυπνα κτήρια . Με λίγα λόγια η διάκρισή του ήταν τέτοια που μάλιστα δε τιμήθηκε από την βουλή των Κυπρίων με την ανώτατη διάκριση γιατί οι Κύπριοι αντιλήφθηκαν άμεσα το επίτευγμά του. Εννοείται ότι στην Ελλάδα και δει στον τόπο μας ούτε στα ψιλά γράμματα δεν πέρασε αυτή η είδηση. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας κανείς προφήτης στον τόπο του.

Γιατί το αναφέρω αυτό. Διότι ο Παντελής Προυσάλογλου είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ρόδου και ως όφειλε ο Δήμος μας θα έπρεπε να τον ” χρησιμοποιήσει” ή αν θέλετε καλύτερα να χρησιμοποιήσει τις απίστευτες γνώσεις που διαθέτει και να πάρει από αυτόν τα όσα χρειάζεται για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει ο Δήμος Ρόδου  έξυπνος. Όμως και πάλι  και σε αυτή την περίπτωση προτιμήθηκε να φέρουμε ξένο αίμα στο νησί για να μας δείξει αυτά που εμείς γνωρίζουμε καλύτερα μέσα από τον  Προυσάλογλου. Κλασσική περίπτωση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος προφανώς διότι ο Προυσάλογλου δεν είναι στην συμπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου αλλά στην αντιπολίτευση μιας και ανήκει στην Ρόδος Αξιών του Δημήτρη Κρητικού.

Δηλαδή είναι προτιμότερο να ξοδευτούν 603.000 ευρώ σε ξένους παρά να πάρουμε σχεδόν δωρεάν τεχνογνωσία από έναν δικό μας άνθρωπο. Η πρότασή μου που μακάρι να περνούσε θα ήταν έστω και τώρα ο δήμαρχος μας Αντώνης Καμπουράκης που προφανώς δεν γνωρίζει τι διαμάντι διαθέτει στο δημοτικό συμβούλιο να βάλει μπροστά το συμφέρον του δήμου να μιλήσει μαζί του να πάρει ιδέες και να κερδίσει χρήμα , αφού τα παραπάνω λεφτά θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού με περισσότερη ανάγκη.

Να τονίσουμε οτι και εφέτος είναι στον ίδιο διαγωνισμό και τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα . Προς το παρών βρίσκεται μεσα στην πεντάδα και απλά περιμένει την τελική σειρά των διαγωνιζομένων.

Στην εφημερίδα Ροδιακή το 2017 είχε γραφτεί και άρθρο με τίτλο  ” Ο Ροδίτης που καλούν οι κυβερνήσεις… των άλλων, να τους φτιάξει «έξυπνες πόλεις»!” 

«Αυτό που με τρομάζει στο μέλλον, είναι που όσο πάει και πλησιάζει», έγραψε κάποτε ο Αρκάς. Και τώρα, έρχεται με δρασκελιές εμπρός μας και ό,τι δεν μπορεί ν΄ ακολουθήσει μένει για πάντα πίσω!

Ο Παντελής Προυσάλογλου, ο Ροδίτης που κέρδισε το παγκόσμιο βραβείο στα «έξυπνα κτήρια» και τώρα συνεχίζει να δραστηριοποιείται με τις «έξυπνες πόλεις», κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μας… ξυπνήσει. Και βραβεία συνεχίζει να παίρνει και οι κυβερνήσεις τον καλούν για να διδάξει τεχνογνωσία…

Οι κυβερνήσεις των άλλων… όπως σε λίγες μέρες της Κύπρου όπου θα μιλήσει γι’ αυτά που ξέρει και εφαρμόζει σ΄ όσους  έχουν περάσει σε άλλα επίπεδα, αφού το βλέμμα τους είναι στραμμένο πια στο μέλλον.

Από το 2012, που όλος ο πλανήτης ασχολήθηκε μ΄ αυτόν το Ροδίτη που «τους έβαλε τα γυαλιά», συνεχίζει να δημιουργεί, να εξελίσσεται και να παραμένει στο νησί που αγαπά και δε θέλει να αφήσει!

Φεύγετε για την Κύπρο σε λίγες ημέρες. Εκεί αναγνώρισαν την αξία σας!
Ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης, με προσκάλεσε να είμαι εισηγητής,  σε συνέδριο που διοργανώνει η Βουλή της Κύπρου, στις 22 Ιουνίου με θέμα τα «έξυπνα κτήρια» και τις «έξυπνες πόλεις». Παρόντες θα είναι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες  από την Κύπρο και την Ελλάδα, παρουσία πρώην και νυν βουλευτών και αξιωματούχων και θα συντονίζει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Άγγελος Βότσης.

Εσείς τι θέμα θα εισηγηθείτε;
«Παγκόσμια προοπτική και εξελίξεις έξυπνων κτηρίων, έξυπνων πόλεων και έξυπνων δικτύων Internet of Things (IOT). Τα θέματα που θα απασχολήσουν, είναι η αξιοποίηση της νανοτεχνολογίας στη βιομηχανία, οι εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην οικοδομή όπως η πράσινη δόμηση και τα έξυπνα κτήρια. Τεχνητή νοημοσύνη και άλλα. Επίσης, αποθηκευτικό νέφος-διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙΟΤ).

Τι σας έγραψαν για να σας προσκαλέσουν από την Κυπριακή Βουλή;
«Γνωρίζοντας την ενασχόλησής σας με τα έξυπνα υλικά, αλλά και την τεράστια επιτυχία σας όσον αφορά τα παγκόσμια βραβεία στα «έξυπνα κτήρια»,  θα είσαστε ο καταλληλότερος εισηγητής  για το θέμα «έξυπνα κτήρια». Υπάρχει εξέλιξη. Η τεχνική, από τα έξυπνα κτήρια προχώρησε στο επόμενο στάδιο και στον βασικό και κύριο στόχο για την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη. Γεννιέται λοιπόν η ανάγκη η τεχνική να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο το οποίο είναι η αλληλεπίδραση πολλών έξυπνων, βιώσιμων κτηρίων, (έξυπνα δίκτυα). Περνάμε λοιπόν στις «έξυπνες πόλεις»  και όλα αυτά θα γίνονται πλέον χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου.

Κι ενδιαφέρεται η Κύπρος να εφαρμόσει αυτές τις εξελίξεις; Και μάλιστα καλεί το Ροδίτη γι αυτό;
Η Κύπρος,  έχει φτάσει στο σημείο να θέλει να δημιουργήσει από εδώ και πέρα έξυπνα-βιώσιμα κτήρια, έξυπνες βιώσιμες βιομηχανίες ώστε με την αλληλεπίδραση όλων αυτών των κτηρίων να μπορεί μελλοντικά να διαχειρίζεται το ενεργειακό της πρόβλημα. Προχωράνε πολύ και πολύ γρήγορα. Είναι μονόδρομος αυτό. Ο στόχος τους είναι οι επενδύσεις που θα γίνονται από εδώ και μετά να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Το 2012 κ. Προυσάλογλου, σηκώσατε το αγαλματάκι του νικητή στον παγκόσμιο διαγωνισμό της KNX AWARDS για τα «έξυπνα κτήρια», στην πιο σημαντική κατηγορία, αυτήν των κτηρίων της Ευρώπης. Πώς καταφέρατε κάτι τόσο μεγάλο;
Το βραβείο ήρθε γιατί ανοίξαμε τα όρια της τεχνικής. Το 1996 στη Ρόδο  φτιάξαμε το Palladium, το πρώτο ξενοδοχείο στην Ευρώπη με την τεχνική KNX. Μετά προχωρήσαμε με κάποιες εφαρμογές στο ξενοδοχείο Sun Beach, ύστερα φτιάξαμε ένα πολύ μικρό ξενοδοχείο το Astron για το οποίο και βραβευτήκαμε, κάναμε εφαρμογές στο ξενοδοχείο Grand Resort στο Πρασονήσι και στο Nafplia Palace στο Ναύπλιο. Συνεχίσαμε με πολλά κτήρια πέραν του ξενοδοχειακού χώρου. Το 2006 ξεκινήσαμε το ξενοδοχειακό συγκρότημα Elysium και συνεχίσαμε με την πλήρη κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος La marguise, μας εμπιστεύτηκαν οι ιδιοκτήτες του, και είναι αυτό για το οποίο βραβευτήκαμε.

Πιστεύετε ότι αυτό είναι το μέλλον;
Ακριβώς. Όλα αυτά τα χρόνια έχω έρθει αντιμέτωπος με εταιρείες κολοσσούς που  πουλούσαν προϊόντα με άλλου τύπου τεχνική και μετά εφάρμοσαν την τεχνική ΚΝΧ. Το 2011 και το 2012 η Γερμανία ξόδεψε 2,5 δις για να επανδρώσει όλα τα σχολεία της με την τεχνική αυτή. Κι αυτό για να μπορέσουν τα παιδιά που είναι το μέλλον,  να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και μελλοντικά να διαχειρίζονται την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη.

Δουλέψατε στη Ρόδο;
Η εταιρεία μας δούλεψε στο Ντουμπάι, όπου υπήρχε ζήτηση για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένων project. Μας κάλεσαν επίσης από την Κροατία και την Αγγλία, είχαμε προτάσεις από τη Γερμανία, αλλά και από Κινέζικες κατασκευαστικές εταιρείες. Πριν τη βράβευση ένας από τους πλουσιότερους δήμους της Σμύρνης, ο δήμος Κασίγιακα μας κάλεσε να τους κάνουμε το project για τη δημιουργία έξυπνου Δημαρχείου.  Ναυάγησε, λόγω των εκλογών τότε και μας ξανακάλεσαν για τη δημιουργία εταιρείας για την κατασκευή του έξυπνου κτηρίου κυρίως στο ξενοδοχειακό κομμάτι, με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας.

Παραμένετε στη Ρόδο και συνεχίζεται να δίνετε τη μάχη και να σας αξιολογούν αυτοί που έχουν εφεύρει αυτήν την τεχνολογία. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
Ουδείς προφήτης στον τόπο του. Ή αλλιώς: Γνώμη μπορούν να φέρουν όλοι. Γνώση για να φέρουν γνώμη, έχουν? Δυστυχώς κάποιοι που θέλουν να επενδύσουν επιχειρηματικά, αποπροσανατολίζονται από ανθρώπους που για να φέρουν τα πράγματα και τις καταστάσεις στα μέτρα τους,  τις κονταίνουν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προοπτική για το μέλλον. Όταν βρεθούμε στο μέλλον, που θα βρεθούμε στο σημείο των μεγάλων αλλαγών και της ανάγκης για τη διαχείριση της ενέργειας,  θα ψάχνουμε να βρούμε λύσεις οι οποίες δεν θα είναι εφικτό να εφαρμοστούν,  κι έτσι θα μπούμε σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες. Όσο για τη Ρόδο, φτιάξαμε κάποια  VIP κτίσματα ιδιωτικά. Επίσης ανοίξαμε το δρόμο σε ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, στη Σκιάθο και στο Ντουμπάι για το οποίο βραβευτήκαμε το 2012.

Σκεφτήκατε να φύγετε; Το σκέφτεστε ακόμα;
Κάποια στιγμή σκέφτηκα να φύγω, να εγκαταλείψω τη Ρόδο, λόγω της κρίσης. Είχα προτάσεις ειδικά από τη Γερμανία. Το ξανασκέφτηκα και είπα να μείνω να προσφέρω στον τόπο μου όσο το δυνατόν περισσότερο. Διδάσκω σε σεμινάρια ηλεκτρολόγων, είμαι αντιπρόεδρος τώρα πια στο Σωματείο Εργολάβων-Ηλεκτρολόγων και μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργολάβων-Ηλεκτρολόγων, κι ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που με στήριξαν…

Θα φύγετε  για λίγες ημέρες, να δώσετε τα φώτα σας στην Κυπριακή Βουλή ωστόσο ετοιμάζετε κι άλλα πράγματα!
Με κάλεσε επενδυτική εταιρεία από το εξωτερικό που ετοιμάζεται να επενδύσει σε ελληνικό νησί να δημιουργήσουμε μία τουριστική επένδυση με ξενοδοχειακή μονάδα και μαρίνες. Είπαμε ότι αυτό είναι το μέλλον!

0Shares

Comments (99)

This design is wicked! You certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

Hi it’s me, I am also visiting this website regularly, this site is truly pleasant and the viewers are truly sharing nice thoughts.

Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a leisure account it. Glance complicated to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

Right now it seems like Drupal is the top blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

I’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this site. Reading this info So i’m glad to show that I have a very just right uncanny feeling I found out exactly what I needed. I such a lot certainly will make certain to don?t put out of your mind this web site and give it a look on a constant basis.

I will right away grasp your rss as I can not in finding your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Please permit me recognise so that I may just subscribe. Thanks.

Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

I feel this is one of the so much important information for me. And i’m glad reading your article. However want to statement on few general things, The website taste is ideal, the articles is in point of fact excellent : D. Just right process, cheers

Keep this going please, great job!

Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your next post thank you once again.

First off I want to say wonderful blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your mind before writing. I have had a hard time clearing my mind in getting my thoughts out. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips? Cheers!

It’s an remarkable piece of writing designed for all the web viewers; they will take benefit from it I am sure.

Hi there, this weekend is good for me, because this occasion i am reading this impressive informative piece of writing here at my house.

I always used to read piece of writing in news papers but now as I am a user of internet so from now I am using net for articles, thanks to web.

I am really happy to read this webpage posts which contains lots of helpful data, thanks for providing these data.

Awesome! Its truly remarkable piece of writing, I have got much clear idea about from this piece of writing.

I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are wonderful! Thanks!

Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks a lot!

you are in point of fact a just right webmaster. The web site loading speed is incredible. It kind of feels that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you have performed a wonderful activity in this matter!

Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging glance easy. The whole glance of your site is magnificent, let alonesmartly as the content!

Very nice write-up. I certainly love this website. Keep it up!

Good way of describing, and nice post to take data about my presentation subject matter, which i am going to convey in institution of higher education.

I know this website provides quality dependent articles and other information, is there any other site which offers these stuff in quality?

My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

WOW just what I was searching for. Came here by searching for %keyword%

Great beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your site, how can i subscribe for a blog web site? The account aided me a applicable deal. I have been tiny bit familiar of this your broadcast provided vibrant transparent concept

What’s up everyone, it’s my first pay a visit at this web site, and piece of writing is in fact fruitful for me, keep up posting such articles.

My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

Remarkable! Its in fact remarkable post, I have got much clear idea about from this post.

buy fenofibrate 200mg generic buy tricor cheap fenofibrate 160mg oral

Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I’m gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

Hi there! This article couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I am going to forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

This is the right web site for anyone who would like to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I personally would want toHaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that’s been written about for a long time. Great stuff, just excellent!

If you wish for to increase your knowledge only keep visiting this site and be updated with the newest information posted here.

Aw, this was an extremely nice post. Taking the time and actual effort to make a very good article but what can I say I procrastinate a lot and never seem to get anything done.

Красивый частный эротический массаж Москва с джакузи

buy cialis 40mg viagra drug buy viagra generic

acarbose 25mg pill griseofulvin usa buy griseofulvin 250 mg

buy acarbose without a prescription micronase where to buy fulvicin 250mg us

This is a good tip especially to those new to the blogosphere. Brief but very accurate information Thanks for sharing this one. A must read article!

Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to some pals ans also sharing in delicious. And of course, thank you for your effort!

This article offers clear idea for the new people of blogging, that actually how to do blogging and site-building.

brand dipyridamole 25mg felodipine for sale buy pravachol for sale

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

purchase dipyridamole generic brand pravastatin 20mg order pravastatin 20mg pills

buy generic melatonin 3 mg order cerazette sale order danazol online cheap

Useful info. Fortunate me I found your site by accident, and I am stunned why this coincidence did not happened in advance! I bookmarked it.

buy fludrocortisone 100 mcg without prescription buy fludrocortisone 100 mcg pills buy generic imodium

generic duphaston cost dydrogesterone order empagliflozin sale

Hi there mates, pleasant article and good arguments commented here, I am truly enjoying by these.

Heya just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

buy prasugrel online order dramamine generic buy detrol online cheap

monograph 600mg canada mebeverine oral order pletal pills

ferrous 100mg without prescription buy ascorbic acid 500mg sale buy cheap generic sotalol

ferrous sulfate over the counter cheap ascorbic acid buy betapace generic

I have read so many articles concerning the blogger lovers except this post is actually a pleasant article, keep it up.

Hello there! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

buy pyridostigmine 60 mg online maxalt 5mg without prescription order rizatriptan 5mg pills

Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

buy betahistine 16 mg pills buy haldol 10mg for sale benemid online

This site truly has all of the information I wanted about this subject and didn’t know who to ask.

latanoprost online order buy rivastigmine pills buy generic rivastigmine 6mg

buy prilosec 10mg online buy montelukast online metoprolol online order

Howdy! I know this is somewhat off-topic but I had to ask. Does building a well-established blog like yours take a massive amount work? I’m completely new to writing a blog but I do write in my diary daily. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and views online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

purchase omeprazole for sale omeprazole brand buy metoprolol 50mg sale

Howdy! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

What’s up, this weekend is good designed for me, since this time i am reading this enormous informative article here at my house.

premarin 0.625mg price purchase sildenafil pills order sildenafil 50mg pill

Good post. I am dealing with a few of these issues as well..

Hey there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the problem resolved soon. Cheers

order generic cialis 10mg viagra sale viagra drug

cefdinir 300 mg pill metformin over the counter buy lansoprazole 15mg online cheap

This website truly has all of the info I wanted about this subject and didn’t know who to ask.

Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back down the road. All the best

Its like you read my mind! You seem to understand so much approximately this, like you wrote the ebook in it or something. I think that you could do with some p.c. to force the message house a bit, however other than that, this is fantastic blog. A great read. I’ll definitely be back.

Hi there would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a reasonable price? Kudos, I appreciate it!

Why viewers still use to read news papers when in this technological world everything is available on net?

Leave a comment