Ο Χρήστος Σταικούρας στην ΠΝΑι.

Ο Χρήστος Σταικούρας στην ΠΝΑι.
Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras είχαμε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία μας στην Ρόδο.
Με την παρουσία των Βουλευτών Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παππά και Μίκας Ιατρίδη, του Δημάρχου Ρόδου και προέδρου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Αντώνη Καμπουράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου, του Αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη και των Γιάννη Πάππου (Εμπορικό Επιμελητήριο), Κωστή Ζωγραφίδη (Οικονομικό Επιμελητήριο), Αντώνη Γιαννικουρή (Τεχνικό Επιμελητήριο), Παναγιώτη Εγγλέζο (Εργατικό Κέντρο Ρόδου), Νίκο Τσούλλο (Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδ/σου), Μανώλη Μαρκόπουλο (Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου), Νίκο Μπόνη (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου).
Τα θέματα της οικονομίας βαδίζουν χέρι-χέρι με αυτά της κοινωνίας και τα μέτρα στήριξης σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία είναι, αναμενόμενα, το κύριο θέμα συζήτησης.
Στο ποσό των 1,7 δις ευρώ ανέρχεται το ύψος όλων των προγραμμάτων που μέχρι σήμερα έχουν οδηγηθεί στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους των νησιών του Ν. Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών και γι’ αυτά τα μέτρα εξέφρασαν την ικανοποίηση τους οι παρευρισκόμενοι ζητώντας ταυτόχρονα την συνέχιση τους, στοχευμένα όπου υπάρχει μεγάλη πτώση εισοδήματος.
Το θέμα που άπαντες οι συμμετέχοντες έθεσαν ομόψυχα στον Υπουργό Οικονομικών είναι αυτό της επιστροφής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, μέτρο που απαντά στην ανταγωνιστικότητα της νησιωτικής οικονομίας

Sharing is caring!

0Shares
johnkoumentos67

johnkoumentos67

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *