Πανωλεθρία Αυγενάκη – Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ακυρώνει το Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ! Δικαιώθηκαν Τηλος , Δόξα Ψίνθου και Κλεόβουλος, Ιστριος

Πανωλεθρία Αυγενάκη – Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ακυρώνει το Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ! Δικαιώθηκαν Τηλος , Δόξα Ψίνθου και Κλεόβουλος, Ιστριος

Πανωλεθρία για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και το Μητρώο της ΓΓΑ, στο οποίο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να ανήκουν τα σωματεία για να παίρνουν μέρος στις εκλογές των Ενώσεων ή των Ομοσπονδιών όπου ανήκουν.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με απόφαση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 7/7, δικαίωσε τέσσερα σωματεία της Ρόδου τα οποία είχαν αποκλειστεί από την Γενική Συνέλευση που θα γίνει μέσα στον μήνα στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου, επειδή είχε ανάψει «κόκκινο» η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αφού δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Απόφαση – οδηγός για ΕΟΚ

Η απόφαση αποτελεί οδηγό για τις εκλογές της ΕΟΚ στο μπάσκετ όπου επίσης έχουν αποκλειστεί αμέτρητα σωματεία αφού δεν ανήκουν στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Στην προκειμένη περίπτωση, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσέφυγαν τα σωματεία Κλεόβουλος Λίνδου, Όμιλος Φιλάθλων Ιστριου, Δόξα Ψινθου, ΑΣ Τήλου τα οποία μαζί με άλλα 50 είχαν αποκλειστεί από τη ΓΓΑ (η Γραμματεία είχε ανάψει το πράσινο φως μόλις για 17 από τα 71 σωματεία) αν και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ αλλά και της Ένωσης Δωδεκανήσου τηρούσαν όλους τους όρους.

Τώρα τα συγκεκριμένα σωματεία που κέρδισαν την προσφυγή αλλά και τα υπόλοιπα, θα πάρουν κανονικά μέρος στην (απολογιστική) γενική συνέλευση, έπειτα από την απόφαση που αποτελεί κόλαφο για τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Sharing is caring!

0Shares
johnkoumentos67

johnkoumentos67

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *