Scroll Top

Η επόμενη μέρα στην ΠΑΕ Ρόδος ή στον ΑΣ Ρόδος. Σκέψεις και κινήσεις .

ΡΟΔΟΣ-1

Άποψη : Γιάννης Κουμέντος

Πρώτα από όλα ας ελπίσουμε η απόφαση του μεγαλομετόχου να αποχωρήσει από την ομάδα της Ρόδου να είναι πραγματική και οχι ένα ακόμα τρικ μήπως και πείσει κάποιους να παραστήσουν τους ερυθροσταυρίτες. Ετσι ξεκινάμε αυτό το άρθρο.

Η Ρόδος της επόμενης ημέρας . Τι πρόκειται να περιμένει ο φίλαθλος κόσμος της . Ποια μπορεί να είναι η διάδοχος κατάσταση αλλά και σε ποια κατηγορία; Μπορεί να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της; Ερωτήματα που δύσκολα μπορεί να απαντηθούν αλλα πρέπει βρεθεί η απάντηση.

Σίγουρα η υπόθεση νέα διοίκηση είναι αυτή που θα  απασχολήσει τον σύλλογο μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει μια λύση όμως για να προχωρήσει πρέπει να καθαρίσει η ομάδα από τα χρέη της και φυσικά από αυτούς που τα δημιούργησαν. Είναι αυτό που είχε ειπωθεί παλαιότερα ότι πρέπει να αλλάξουν και τα πλακάκια . Στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνον τα πλακάκια αλλά και το δάπεδο και η διαρρύθμιση. Η Ρόδος είναι μαγαζί γωνία αν όποιος την αναλάβει ξέρει να κάνει χρηστή διαχείριση σε όλους τους τομείς. Να μην είναι εγωκεντρικός αλλά να στηρίζεται σε ανθρώπους ποδοσφαιρικά τεχνοκράτες, που να μην έχουν ανάγκη να δαγκώνουν οικονομικά αλλά να έχουν την θέληση να βοηθήσουν. Ο αλτρουισμός στην εποχή μας μπορεί να έχει χαθεί , αλλά ακόμα υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να κινηθούν σε αυτό το μήκος και πλάτος .

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή . Το κυριότερο στήριγμα σε μια νέα εποχή είναι οι ακαδημίες της. Τα ταλέντα που μπορεί να εξευρεθούν και από άλλες ομάδες και που θα πλαισιώσουν την ακαδημία. Παίκτες οι οποίοι σύντομα να έχουν την δυνατότητα προώθησης στην πρώτη ομάδα . Για να συμβεί αυτό χρειάζονται προπονητές εξειδικευμένοι μικρών ηλικιών αλλά και το σύστημα στο οποίο μπορεί να μπει στο DNA τους και το οποίο θα τους ακολουθεί όταν θα έλθει η ώρα για να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό βέβαια είναι απόφαση διοίκησης η οποία θα πρέπει στην ανδρική ομάδα να έχει προπονητή ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να ξοδέψει χρόνο με υπομονή και χωρίς βιασύνη για να δημιουργηθεί μια ομάδα με σωστές βάσεις. Ίσως τελικά ο υποβιβασμός της να ήταν πράξη που θα την βοηθήσει να αναγεννηθεί και να μπει σε ένα νέο καλούπι . Το σωστό ποδοσφαιρικό. Συνεχίζοντας για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα ένα από τα κύρια θέματα είναι η δημιουργία αθλητικού κέντρου. Σίγουρα αυτό σημαίνει κόστος αλλά υπάρχουν τρόποι να βρεθούν τα χρήματα και η χρηματοδότηση να προχωρήσει απο ευρωπαϊκά κονδύλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γήπεδο της Χάλκης και με τον τρόπο που δημιουργήθηκε. Άμα θέλεις προχωράς φτάνει πραγματικά να ψαχτείς.

Εννοείται ότι αθλητικό κέντρο σημαίνει γήπεδο , γυμναστήριο, αποδυτήρια και άλλες υποδομές. Σκοπός είναι να μπουν οι σωστές βάσεις και μακροχρόνια να έλθουν τα θετικά αποτελέσματα που θα την κρατήσουν ζωντανή στα επόμενα χρόνια. Τέλος είναι η δημιουργία ομάδας με βάση το Δωδεκανησιακό στοιχείο και δει το ροδίτικο. Τα ταλέντα οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο νησί, οι μικτές ομάδες όπου είναι βαρόμετρο  για όποιον θέλει να βρει τους νέους ποδοσφαιριστές , εκεί πρέπει να μπει σοβαρό κίνητρο . Φυσικά μην ξεχνάμε και την  δημιουργία τμήματος ανεύρεσης ταλέντων ( scouting) με ανθρώπους που διαθέτουν γνώση , εμπειρία και διάθεση για προσφορά.

Το λάθος θα είναι πάλι να βιαστούμε . Πάλι να βρεθεί χρηματοδότης που να θέλει γρήγορα να προχωρήσει. Όχι ότι αυτό είναι κακό σαν ιδέα αλλά δεν πρέπει να είναι πανάκεια θυματοποιώντας έτσι την όποια σε βάθος κίνηση θα μπορούσε να φέρει θετικά αποτελέσματα .

Οι φίλαθλοι οι οποίοι ζητούν νίκες αν δουν ότι κάτι καλό πάει να γίνει θα αποκτήσουν υπομονή και θα ξέρουν πως η επόμενη ημέρα ή αν θέλετε καλύτερα τα επόμενα χρόνια θα είναι πραγματικά καλά και με αποτελέσματα τόσο σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

 

0Shares

Comments (3)

Everything is very open with a precise description of the issues. It was truly informative. Your website is very useful. Thanks for sharing!

Appreciate the recommendation. Will try it out.

Thank you a bunch for sharing this with all folks you really recognize what you are talking approximately! Bookmarked. Please also discuss with my site =). We will have a link change contract among us

Leave a comment